20. april 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Midt- og Vestsjællands Politi har valgt at forlænge visitationszonen, som dækker store dele af Holbæk by, med yderligere 14 dage.

Det politiets vurdering, at der er risiko for at konflikten mellem to kriminelle grupperinger fra henholdsvis Ladegårdsparken og Grønneparken kan blusse op og forårsage sammenstød.

Ifølge politiet har konflikten resulteret i flere voldelige hændelser, herunder ved brug af skydevåben. Fund af våben viser, ifølge politiet, at grupperne er voldsparate.

Visitationszonen blev indført d. 1. februar efter et drabsforsøg på en 23-årig mand d. 30. januar, hvor der blev skudt gennem et vindue til en lejlighed i boligområdet Apotekerhaven. Siden da, er visitationszonen blevet forlænget flere gange.

-Vi ser stadig et aktuelt behov for at have en meget synlig politimæssig tilstedeværelse for at forhindre en yderligere ekskalering af konflikten. Vi fortsætter vores tryk på de to grupperinger og gør brug af visitationer, når vi træffer personer med tilknytning hertil for at forebygge og undgå sammenstød imellem dem, siger chefpolitiinspektør Peter Buhl.

Visitationszonen er afgrænset af Skagerakvej mod øst fra rundkørsel ved Roskildevej – Oldvejen mod øst – Munkholmvej mod vest – Østerled mod nord – Strandmøllevej mod vest til Roedsvej – P-plads i sydlig ende af Roedsvej til Havnevej – Havnevej mod vest – Kalundborgvej mod vest – Stenhusvej mod syd – Skagerakvej mod øst til rundkørsel ved Roskildevej.

Indenfor zonen kan politiet foretage stikprøvevis besigtigelse af personers legeme, undersøgelse af tøj og andre genstande (tasker, kufferter og lignende) samt køretøjer.

Visitationszonen forlænges frem til 11. april kl. 20.00.

Visitationszone. Kort: Midt- og Vestsjællands Politi.

Leave a Reply