12. juli 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen.

En konflikt mellem to kriminelle grupperinger i Holbæk får nu Midt- og Vestsjællands Politi til at indføre visitationszone i Holbæk by.

Konflikten har, efter politiets vurdering, ført til flere skudepisoder i den seneste tid – senest tirsdag aften, hvor en 23-årig mand blev ramt, da der blev skudt ind gennem vinduet til hans lejlighed i boligområdet Apotekerhaven.

-Vi indfører visitationszonen for at kunne skride ind over for de krimelle grupperinger og få våbnene væk fra gaden. Det er vores opfattelse, at konflikten er årsag til skyderierne, så vi sætter hårdt ind for at få stoppet striden og skabe tryghed for borgerne., siger politiinspektør Paw Kaltoft.

Grupperingerne, som er i konflikt holder til og færdes i Holbæk by i det område, hvor visitationszonen indføres. Her er inden for en kort periode fundet våben, som efter politiets vurdering kan knyttes til konflikten.

Visitationszonen er foreløbig gældende i perioden fra i dag, den 1. februar kl. 20.00 til den 15. februar kl. 20.00.

Visitationszonen afgrænses således:
Skagerakvej mod øst fra rundkørsel ved Roskildevej – Oldvejen mod øst – Munkholmvej mod vest – Østerled mod nord – Strandmøllevej mod vest til Roedsvej – P-plads i sydlig ende af Roedsvej til Havnevej – Havnevej mod vest – Kalundborgvej mod vest – Stenhusvej mod syd – Skagerakvej mod øst til rundkørsel ved Roskildevej.

Etableringen af visitationszonen betyder, at politiet i perioden kan foretage stikprøvevis besigtigelse af personers legeme, undersøgelse af tøj og andre genstande (tasker, kufferter og lignende) samt køretøjer i de angivne områder med h

Leave a Reply