20. april 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Endnu en ommer

Efter i årevis at have set Orø-færgen sejle på såkaldte “Cruises”, gik jeg sidste år i blækhuset og skrev opslag på alle Orøs Facebook-sider. Derudover sendte jeg over 50 e-mails til politikere, foreninger mm.

Overfartslederen lovede mig sidste år, at man ville tage tage mine synspunkter med ved evalueringen af sejladsen. Dette er muligvis også sket.

Men man overhører stædigt det faktum, at en offentlig færge kun har det eneste formål, nemlig at fragte såvel faste beboere som fritidsgæster til og fra Orø. Det kan dog aldrig nogen sinde være en færgeforbindelses opgave at sejle turistsejlads!

Man har øjensynligt taget kun taget et synspunkt alvorligt, nemlig at der er personer med tilknytning til Orø, der er afhængige af at aftenturene fungerer. Muligvis derfor har man så i år valgt at sejle med turister i skoleferiens weekender. På denne måde er der taget en tur fra Holbæk til Orø og to ture fra Orø til Holbæk ud af sejlplanen både lørdag og søndag i en periode på 6 uger. Og for at gøre det helt absurd, kan man købe billetter via Billetlugen, som om vores færge er en teaterforestilling.

Man kunne fristes til at tro, at det er mandskabet der trænger til afveksling i deres arbejde. På Facebook skriver de ihverfald “Føler sig fantastisk godt til mode”, “Føler sig taknemmelig” og “Føler sig pragtfuldt til mode”.

Såfremt Holbæk Kommune virkelig ønsker at give danskerne mulighed for turist sejlads må de chartre et til formålet egnet fartøj.

Ulla C. Christensen
4305 Orø

Leave a Reply