20. april 2024

Ladegårdsparken. Arkivfoto: Rolf Larsen.

Der er fortsat Legionella bakterier i vandet i Ladegårdsparken.

I midten af marts blev der konstateret legionella bakterier i vandet i den østlige del af Ladegårdsparken. Beboerne blev advaret om ikke at tage lange varme bade, og fik et par dage senere udleveret specielle brusehoveder med filtre.

Der er blevet monteret vandrensningsanlæg, som skal nedbryde inficeringen i strengen fra varmecentralen til lejlighederne i den østlige del af bebyggelsen, og forhindre, at der igen skal ske en inficering. Det forventes, at strengen vil være 100% fri for legionella bakteier i løbet af et par måneder. Beboerne skal derfor som udgangspunkt bruge de specielle brusehoveder frem til 1. juni.

Også legionella i den vestlige del af bebyggelsen

Efter det blev konstateret, at der var legionella baktier i den østlige del af Ladegårdsparken, er der også blevet taget prøver i den vestlige del. Her er der også fundet legionella bakterier, dog under de gældende grænseværdier, og her bliver det, ifølge boligselskabet, ikke nødvendigt at bruge de specielle brusehoveder.

Alligevel har man besluttet at installere vandrensningsanlæg her også, så man kan eliminere enhver tvivl. Anlægget vil blive installeret efter påske.

Læs også: Advarer beboerne: Der er fundet legionella i vandet

Leave a Reply