21. april 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Midt- og Vestsjællands Politi har valgt at forlænge den visitationszone i Holbæk, som blev indført efter drabsforsøget mod en 23-årig mand i boligområdet Apotekerhaven.

Politiet vurderer nemlig, at der fortsat er en risiko for voldelige sammenstød mellem de to grupperinger, der i øjeblikket er i konflikt i Holbæk.

-Det er vores klare opfattelse, at synlig polititilstedeværelse i byen kombineret med muligheden for at undersøge de personer og køretøjer, som færdes i området, er med til at lægge en kraftig dæmper på parternes muligheder for at optrappe konflikten, siger politiinspektør Brian Bang-Rasmussen.

Der blev i sidste uge gjort flere våbenfund i Ladegårdsparken og Grønneparken, herunder flere pistoler.

-Det viser med al tydelighed, at der er tale om to voldsparate grupperinger. Derfor fortsætter vi med at lægge et markant tryk på dem. Vi har de seneste uger arbejdet målrettet på at få flest mulige personer fra de to grupperinger væk fra gaden, så de ikke kan indgå i den aktuelle konflikt, siger Brian Bang-Rasmussen.

Visitationszonen forlænges nu med yderligere 14 dage til 29. februar kl. 20.00.

-De to grupperingers konflikt retter sig mod hinanden og ikke mod de øvrige borgere. I vores håndtering af visitationszonen, vil vi derfor fortsat have fokus rettet mod de personer, som er en del af konflikten og ikke mod de øvrige borgere, der bevæger sig i området, siger Brian Bang-Rasmussen.

Læs også: Politiet indfører visitationszone i Holbæk

Leave a Reply