13. juni 2024

Foto: Politi.dk

En kvinde i 80’erne fattede ingen mistanke, da ‘Mads Nygaard’ ringede fra banken og fik hende til at udlevere sine kreditkort til en fremmed mand, som troppede op ved hendes hjem i Kirke Eskilstrup.

Kvinden kontaktede kort før klokken 18 politiet og anmeldte, at hun kort forinden var blevet snydt af en eller flere falske bankfolk.

Hun var blevet runget op af en mand, som præsenterede sig som ‘Mads Nygaard’ fra banken. Han fortalte hende, at hendes konto var forsøgt hacket, og en mand havde forsøgt at overføre 8.000 kroner til en konto i Spanien. ‘Mads’ overtalte kvinden til at lægge sine visakort i en kuvert, så anken kunne scanne kortene for at se, hvem som havde misbrugt dem.

Kvinden oplyste sin koder til ‘Mads’, som lovede at hun vile få nye kort onsdag.

Bankmanden havde hele tiden tiltalt den ældre kvinde “fru”, hvilket irriterede hende, men ellers havde hun ikke fattet mistanke. Han spurgte desuden, om hun havde nogle smykker derhjemme, som han skulle sikre for hende. Det havde hun ikke.

Senere dukkede en mand op ved kvindens hjem og hun udleverede sine kort til ham.

Manden beskrives som 20-30 år, ca. 180 cm høj, almindelig af kropsbygning og med hvid hudfarve. Han havde skægstuppe og talte dansk. Han var iført mørkt tøj og mørkt halstørklæde.

Kvinden opdagede efterfølgende, at der var hævet et større pengebeløb i Euro fra hendes konto, svarende til en femcifret beløb i danske kroner, hvorefter hun anmeldte sagen.

Politiet afhørte den ældre kvinde i hendes hjem og sikrede mulige spor efter gerningsmanden. Nu efterforsker politiet sagen om bedrageri.

Leave a Reply