23. juni 2024
Arkivfoto: Rolf Larsen

Arkivfoto: Rolf Larsen

En 16-årig pige fra Holbæk var den ene af to unge, som natten til tirsdag blev anholdt og sigtet for indbrudsforsøg i en cykelbutik i Roskilde.

Klokken 02.29 motodg politiet et alarmopkald om indbrud i en cykelforretning i Allehelgensgade.

Politiet var hurtigt fremme på stedet, hvor betjentene så en udlejningsbil holde i gården med tildækkede nummerplader. Kort efter traf betjentene to unge i gården bag bag cykelforretningen. Tæt på blev fundet handsker og en rudeknuser. Ruden indtil butikken var forsøgt knust, men det var ikke lykkedes at komme igennem det sidste lag glas.

De to unge var en 16-årig pige fra Holbæk og en 18-årig ung mand fra Stevns. De blev begge anholdt og sigtet for forsøg på indbrud, hvilket de erkendte. De blev begge taget med til politistationen til afhøring, og den 16-åriges værge blev orienteret om tilbageholdelsen.

Den 16-årige pige blev løsladt tirsdag morgen, men den 18-årige mand blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde tirsdag formiddag, hvor han fik sin sag behandlet som en straksdom, da han erkendte indbrudsforsøget. Den 18-årige havde en tidligere betinget dom for bedrageri og indbrudstyveri, så han fik en samlet dom på 5 mdr. fængsel, idet den betingede dom blev udløst. Han modtog dommen, og vil senere blive indkaldt til afsoning.

Leave a Reply