12. juli 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen.

En kraftigt alkoholpåvirket 56-årig kvinde fra Holbæk blev torsdag anholdt og sigtet efter hun havde påkørt flere biler på Valdemar Sejrsvej i Holbæk.

Kvinden var kommet kørende fra Jernbaneplads og svingede til venstre aad Valdemar Sejrsvej. I den forbindelse ramte hun to andre bilister, men fortsatte sin kørsel videre ad Valdemar Sejrsvej frem til krydset ved Lundemarksvej. Her påkørte kvinden bilist yderligere en bil, der blev skubbet frem i en femte part.

En mandlig bilist, som havde set kvindens påkørsler ved Jernbaneplads havde orienteret politiet og kørt efter kvinden til krydset ved Lundemarksvej, hvor politiet ankom og fik kontakt til den 56-årige kvinde.

Ifølge politiet var hverken hun eller førerne af de øvrige køretøjer var kommet til skade som følge af påkørslerne. Men de fire påkørte biler fik alle skader i form af buler, ridser og en knust rude.

En alkometertest gav udslag på over to promille, så kvinden blev sigtet for spirituskørsel. Den høje promille gjorde, at det kom ind under reglerne om vanvidskørsel og politiet valgte derfor at beslaglægge hendes bil, for at få den konfiskeret af retten senere. Desuden valgte politiet at inddrage kvindens førrerret med det samme.

Den 56-årige kvinde blev kortvarigt anholdt og taget med til udtagelse af en blodprøve. Politiet afventer nu analyseerklæringen, hvorefter den 56-årige vil høre nærmere om sagens videre forløb.