23. juni 2024

Administrerende Direktør for DEKRA Øst, Anja Brauner-Kristiansen, yderst til venstre med salgsteam Sjælland samt Jim Kjøler fra Frode Laursen og Peter Nielsen fra 3F Holbæk-Odsherred. PRfoto.

Danmarks største leverandør af kurser- og uddannelser på transportområdet åbner nu kursussted i Svinninge.

Kursisterne, der skal gå på DEKRAs nye skole i Svinninge, kan se frem til at møde ind i helt nyrenoverede lokaler på Lammefjordsvej 3 og blive undervist med det nyeste udstyr.

Om placeringen i Svinninge siger administrerende direktør i DEKRA Anja Brauner-Kristiansen:

-Vi har længe arbejdet på at kunne dække Vestsjælland bedre. I forbindelse med vores undersøgelser har vi snakket med lokale vognmænd for at høre, hvor deres medarbejdere bor. Her pegede de blandt andet i retning af Svinninge som en god placering til et kursussted.

At DEKRA har valgt, at åbne i Svinnge glæder Holbæk Kommunes borgmester, Lars Qvist (S):

-Jeg synes, det er fantastisk, at DEKRA har valgt at etablere sig i Svinninge. Vi har mange store transportvirksomheder i kommunen, og der er gode muligheder for, at ledige med de rette kurser kan få job på transportområdet. Og så kan jeg jo personligt ikke lade være med at glæde mig på Svinninges vegne – det er godt for den by, hvor jeg selv har boet i mange år.

Også hos fagforeningen 3F glæder man sig:

-Vi ser med glæde frem til den kommende skoleåbning, der udvider kursusmulighederne for vores ledige medlemmer. Skolens aktive engagement i lokalområdet glæder os, og vi ser frem til at samarbejde om at hjælpe ledige i job i transportbranchen, siger Peter Nielsen,der er Faglig Sekretær hos 3F Holbæk-Odsherred.

Opbakning er der også fra Jim Kjøler, Afdelingsleder, Road DK Øst hos Frode Laursen:

-Vi glæder os over, at DEKRA har valgt at åbne en skole i Svinninge, der gør det meget lettere for vores vestsjællandske chauffører at komme på kursus. Vi ser frem til at samarbejde med DEKRA om at fremme rekruttering af nye talenter til vores branche på Vestsjælland.

Fire kurser – men flere kan komme til

DEKRA A/S overtager bygningerne i Svinninge den 1. oktober 2023 og første hold begynder den 9. oktober.

Til at begynde med, er der fire fast udbudte kurser. Det drejer sig om kurser og certifikater til gaffeltruck, ADR (farligt gods), varebil og EU-efteruddannelse for bus- og lastchauffør. Man vil dog ikke afvise, at der kommer flere kurser til – det kunne være muligheden for at tage lastbil- eller buskørekort, taxauddannelse eller andre kurser indenfor transport.

-Det er en del af forretningen at vi tilpasser os til de behov, der er blandt kunderne. Så vi er hele tiden i dialog med vognmænd, fagforeninger og jobcentret og derfor kan der komme flere kurser til, siger Anja Brauner-Kristiansen.

DEKRA A/S vil i første omgang have 8 medarbejdere på det nye kursussted, som kan dække de udbudte kurser.

Åbent hus

DEKRA A/S overtager bygningerne i Svinninge den 1. oktober 2023 og for at fejre åbningen af den nye skole inviterer DEKRA alle interesserede til et åbent hus-arrangement den 26. oktober, hvor der er mulighed for at se skolens faciliteter og høre mere om de tilgængelige uddannelsesmuligheder.

Der er åbent hus fra kl. 15 – 17.