22. juli 2024

Foto: Holbæk Kommune.

De lokale socialdemokrater er på udkig efter en ny folketingskandidat efter Kaare Dybvad Beks farvel til Holbækkredsen.

Forleden meddelte Udlændinge- og Integrationsminister Kaare Dybvad Bek, at han efter 13 år som folketingskandidat for Socialdemokratiet i Holbækkredsen fremover vil være kandidat i Roskildekredsen. Det har fået flere til at spekulere på, om Holbæks borgmester Christina Krzyrosiak Hansen, der for tiden er på barselsorlov, ville blive Holbækkredsens nye folketingskandidat.

Men det afviser Christina Krzyrosiak Hansen.

I et opslag på sin Facebook-side skriver hun bl.a.:

“Jeg går ingen steder. Jeg har sagt nej til at stille op som folketingskandidat. For jeg elsker at være borgmester i Holbæk Kommune.”

Hun har i stedet meddelt kredsformanden, har hun gerne vil stille op som borgmester igen ved kommunalvalget i 2025.

“For hvor tanken om at forlade Holbæk, gjorde mig ked af det og utilpas, gør denne beslutning det helt modsatte. Det giver mig energi og en varm følelse i kroppen.
Vi er igang med så meget i Holbæk kommune både i forhold til den grønne omstilling, boligudvikling, at tiltrække uddannelser, at holde styr på økonomien og vigtigst af alt at løfte vores velfærd. Det er et langt sejt træk, som man ikke bare lige kommer i mål med på halvanden periode.”

“Jeg havde ikke regnet med, at skulle komme med en politisk udmelding her kort tid efter Theodors ankomst. Men jeg ville ikke have, at der var tvivl om, hvorvidt jeg var på vej væk eller om jeg ville blive.”

Christina Krzyrosiak Hansen er dog ikke afvisende overfor en karriere på Christiansborg: “Landspolitik er spændende og ingen ved hvad fremtiden bringer”, skriver hun på Facebook.