15. april 2024

Foto: Rolf Larsen.

Efter 13 år som Folketingskandidat for Socialdemokratiet i Holbækkredsen, har Udlændinge- og Integrationsminister Kaare Dybvad Bek valgt at skifte Holbæk ud med Roskilde.

Facebook skriver Kaare Dybvad Bek bl.a.:

“Efter Mette Gjerskovs alt for tidlige død, har jeg fået en opfordring fra bestyrelsen i Roskildekredsen, om at stille op som ny folketingskandidat.

Jeg har valgt at stille mig til rådighed som kandidat på generalforsamlingen den 23. august.”

Som begrundelse for at skifte valgkreds skriver han bl.a.: “..Roskilde er en by, som jeg holde rmeget af, hvor jeg har boet, gået i gymnasiet og studeret. Jeg føler mig simpelthen hjemme i byen”.

Desuden skriver han: “Jeg tror også, at Roskilde har en vigtig rolle som hovedby i Region Sjælland, hvad enten det gælder erhvervsudvikling, uddannelse eller statslige institutioner. Jeg vil gerne være med til at styrke den position, og derved sikre udvikling i hele regionen, og også gøre mit for, at Roskilde får en stærk repræsentation på Christiansborg.

Får våde øjne

Det er dog ikke uden vemod, at den socialdemokratiske minister siger farvel til Holbæk:

“Der er selvfølgelig en bagside af mønten, og det er et farvel til min hidtidige kreds i Holbæk, hvor jeg har været rigtig glad for at være kandidat igennem 13 år. Jeg er ikke noget klassisk følelsesmenneske, men jeg får alligevel våde øjne, når jeg tænker på alle de gode, aktive partimedlemmer, der har knoklet og bakket op om mig gennem tiden.”

“Det her er ikke en spontan beslutning, men noget jeg har tænkt grundigt igennem. Jeg tror det er det bedste for mit parti, for Region Sjælland og i sidste ende også for mig selv”, skriver Kaare Dybvad Bek på Facebook.