24. juli 2024

Foto: Rigspolitiet.

Lørdag aften kort efter klokken 20.30 standsede politiet en 30-årig mand fra Regstrup i et rutinetjek, da han kom kørende ad Darupvej i Roskilde.

Det fremgår af weekendens døgnrapport fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Den 30-årige mand benyttede ikke sikkerhedsselen og han havde ikke erhvervet sig et kørekort og måtte derfor ikke køre bilen. Han blev sigtet for både kørsel uden førerret og for den manglende brug af sikkerhedsselen under kørslen.

Politiet kunne konstatere, at den 30-årige inden for de seneste tre år flere gange tidligere var blevet afsløret i at køre bil trods det manglende kørekort, så politiet gjorde ham bekendt med, at hans personbil blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation på grund af de gentagne kørsler uden førerret.

Den 30-årige syntes dog ikke, at politiet skulle tage bilen, så han protesterede over beslaglæggelsen af bilen, så det betyder, at en dommer nu skal se nærmere på grundlaget herfor til trods for, at en dommer i en anden sag fra maj måned i år godkendte politiets beslaglæggelse af en anden bil af samme årsag.

Politiet og den 30-årige kan nu afvente rettens afgørelse i denne nye sag, før den 30-årige vil høre nærmere om sagens videre forløb.