13. juni 2024

Foto: Rigspolitiet.

Politiet standsede onsdag kl. 12.45 en personbil med to mænd i på Roskildevej i Holbæk for at lave en rutinemæssige kontrol af føreren og køretøj.

Bag rattet sad en mand, som oplyste at han havde glemt at medbringe sit kørekort. Han oplyste sin identitet som en 39-årig mand og blev sigtet for ikke at have medbragt sit kørekort.

Men en nærmere kontrol af den oplyste identitet gav politiet anledning til at tro, at føreren af bilen ikke var den 39-årige mand, som han havde fortalt han var. Da han i mellemtiden også havde deltaget i en narkometeterst, som gav udslag for påvirkning af narkotika, blev han anholdt og sigtet for både narkokørsel og for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om, at en uskyldig kunne være blevet retsforfulgt på grund af den forkerte identitet.

Det lykkedes politiet at få identificeret manden som en 34-årig mand fra Søborg, der ikke havde noget kørekort, fordi han i forvejen var frakendt førerretten.

Det medførte så også en sigtelse for overtrædelse af færdselsloven fordi han havde kørt bil i frakendelsestiden.

Den 34-årige mand blev taget med til udtagelse af en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Passageren i bilen – en 30-årig mand fra Holbæk – blev også sigtet for overtrædelse af færdselsloven, idet han som ejer af personbilen havde overladt føringen af køretøjet til en person, der ikke lovligt kunne være fører.

Begge sigtede mænd kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når deres sager skal afgøres.