24. marts 2023

Modelfoto: Cottonbro Studio / Pexels.

Familienetværket Holbæk har modtaget 190.000 kr. i støtte fra Socialstyrelsens pulje til støtte af frivilligt socialt arbejde.

I Familienetværket Holbæk, der er et samarbejde mellem den kristne sociale hjælpeorganisation Blå Kors Danmark og Holbæk Frikirke, kommer der familier og enlige, der af den ene eller anden årsag er pressede i hverdagen. Det kan være sygdom, fattigdom, misbrugsproblemer, ensomhed eller noget helt andet. Fælles er ønsket om og behovet for et godt fællesskab.

Familienetværket drives primært at frivillige medarbejdere, og derfor kommer støtten på de 190.000 kr. også til at gøre en stor forskel.

-Vi er utroligt taknemmelige. Det betyder, at vi fortsat kan række ud og tilbyde fællesskab, aktiviteter for børn, livsmestringsindhold for forældre og enlige og ikke mindst et dejligt gratis måltid mad. Med de udfordringer mange trængte familier og enlige oplever for tiden, er støtten derfor kærkommen for mange familier i vores nærområde, siger Majbrit Strange, der er leder af Familienetværket Holbæk.

Fællesskabet gør en forskel

I Familienetværket Holbæk har de fokus på det gode fællesskab med plads til alle, hvor man både har mulighed for at snakke og blive hørt, og hvor man også kan få hælp til hverdagens udfordringer.

-I Familienetværket deler vi liv med hinanden og hjælper hinanden. Nogle gange giver vi også praktisk hjælp, hvis der er et særligt behov for det. Men ellers er det i høj grad bare det at være en del af et fællesskab, hvor man bliver set og hørt og føler sig forstået og værdsat, der måske gør den største forskel, siger Majbrit Strange.

Der kommer ca. 35 deltagere hver gang Familinetværket mødes, hvilket sker torsdage i ulige uger fra 15.30 – 18.45 i caféen i Holbæk Frikirke på Vandtårnsvej i Holbæk.

Der er gratis at komme i familienetværket, og der er altid gratis fællesspisning og gratis aktiviteter.

Leave a Reply