7. december 2023

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Politi og beredskab blev ved 21.30-tiden mandag aften sendt til en adresse på Ringstedvej i Gudmandstrup ved Svinninge, hvor en bil havde påkørt et hus.

Bilen havde påkørt hjørnet af huset med bilens venstre front og var væltet om på siden, hvorefter den havde kuret nogle få meter, inden den efterfølgende ramte en parkret bil, som holdt i indkørslen ved det påkørte hus.

Føreren af bilen, en 62-årig mand fra Jyderup, var selv kommet ud af den forulykkede bil.

Den 62-årige var sluppet uden behandlingskrævende skader efter uheldet, men politiet konstaterede, at han var påvirket af alkohol. Han blev derfor sigtet for spirituskørsel.

Havde ikke noget kørekort
Den 62-årige havde ikke nogen førerret, idet han efter udløbet af en tidligere frakendelse af kørekortet i 2009 ikke havde fået generhvervet førerretten. Det viste sig også, at bilens nummerplader var blevet afmeldt hos Motorstyrelsen i januar 2022, så den var hverken registreret eller lovpligtigt ansvarsforsikret på uheldstidspunktet.

I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik den 62-årige udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, således at han hører nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Ingen øvrige trafikanter var involveret i uheldet, og det påkørte hus var ifølge brandvæsnet ikke i fare for at styrte sammen.

Ringstedvej var på uheldsstedet kortvarigt spærret i forbindelse med rednings- og oprydningsarbejdet.