Her kan du fejre Sankt Hans

Arkivfoto: tpsdave / Pixabay

Sankt Hans fejres flere steder i vores område. Vi har samlet en liste over arrangementer i 2022, som redaktionen har kendskab til.

I Jyderup sker det ved bredden af Skarresø ved Den Gamle Campingplads. Der er fra kl. 18.00 mulighed for at deltage i fællesspisning hvor man kan lægge sit medbragte kød på grillen. Der er også mulighed for at købe en buffet. Aftenen byder på forskellige børne- og familieaktiviteter og kl. 19.30 tændes bålet med båltalte og fællessang.

Der fejres også Sankt Hans i Udby Kirke og Forsamlingshus. Programmet starter med middag i Udby Forsamlingshus,. Klokken 19.30 er der musik i Udby Kirke med medlemmer af Hagested Enseblet. Bagefter åbner boden med kaffe og kage, øl og vand på den gamle ridebane og kl. 21.00 holder byrådsmedlem Lars Quist båltalen, og bålet tændes.

Gislinge Sportsplads danner rammen om fejringen af Sankt Hans i Gislinge. Der er åbent fra klokken 17.00. Klokken 19.30 holder sognepræst Dorthe Thaulov båltalen og bålet tændes kl. 19.45. Der vil være mulighed for køb af øl, vand, vin, kaffe, te og kage i kiosken, og der vil være et lille bål til snobrødsbagning.

Rævebjerg i Mørkøv er der to bål – et for børnene og et for de voksne – eller et tidligt og et sent. Bålet til børnene tændes kl. 18.00 og der vil ca. en halv time senere være mulighed for at bage snobrød. Pindene må man meget gerne selv medbringe, mens Borgerforeningen står får dej og tilbehør. Det store bål tændes klokken 20.00 og der holdes tale, ligesom der vil være fællessang og musikkalsk underholdning. Der kan købes øl, vin og sodavand.

I Tveje-Merløse Kirke holdes der Sankt Hans i haven bag Den Gamle Skole. Det starter med en aftengudstrjeneste i kirken kl. 19.30 og derefter er der bål, fællessang og musikalsk underholdning ved Joannes Holm og Marianne Olsen. Der vil også være et sjovt indslag, snobrød til børnene og lidt at drikke. Båltalen holdes i år af kirkens nye ungdomspræst Anita Obeling Kring.

I Grandløse Kirke starter aftenen allerede klokken 17.00 og det er en Sankt Hans fejring for hele familie. Arrangmentet starter med en familievenlig gudstjeneste, hvor børnene unviteres på tur i haven. Efter gudstjenesten fortsætter programmet i haven, hvor der bl.a. er grillpølser, leg og hygge og tændt op i bålet til snobrød og skumfiduser. Omkring kl. 19.00 er der båltale, midsommervise og båltænding.

Idrætsunionen og Svinninge Lokalforum står for Sankt Hans-fejringen ved Svinninge Hallen. Her bydes der bl.a. på hoppeborg for børnene, gymnastikopvisning og der er mulighed for at bage snobrød (husk pind). Pladsen åbnes kl. 17.30. Kl. 19.30 synger Anja Søs. Klokken 20.00 tændes bålet og Anne Bach holder årets båltale.

I Kvanløse foregår Sankt Hans fejringen hos Midtsjællands Golfklub med mulighed for fællesspisning kl. 17.30 tilmelding er dog overstået. Fra kl. 18.00 har børn mulighed for at bage snobrød på to udendørs bålfade. Dejen bliver der sørget for, man skal blot medringe en velegnet pind.
Bålet tændes kl. 19.30 og Jernløse Hornorkester spiller, ligesom der selvfølgelig synges nogle af de smukke midsommersange.

Også i Regstrup er der mulgjed for at deltage i Sankt Hans arrangement. Spejderne arrangerer igen i år Sank Hans aften sammen med Dagli’Brugsen i Nr. Jernløse på Nørupvej 16. Klokken 18.00 startes grillen, hvor man lægge medbragt kød på. Kl. 18.30 er der mulighed for at bage farverige pandekager. Kl. 19.45 holdes båltalen og ca. kl. 20.00 bliver bålet tændt. Der vil være område med små bål, hvor man kan bage pandekager og snobrød.

I Tølløse er der for første gang Sankt Hans-arrangement på Tølløse Fælled. Pladsen åbner klokken 19.00. Der vil være mulighed for at bage snobrød. Chef for Kultur og Fritid i Holbæk Kommune, Brian Ahlquist holder båltalen og bålet tændes kl. 21.00.

Skt. Hans festen i Skamstrup byder bl.a. på Skamstrupmeskerskaberne i sportslig udfoldelse for børn og barnlige sjæle kl. 16.30 Kl. 17.30 er der Grillemiddag – det kræver tilmelding og kl. 20.30 er der bål og båltale på “Knøse”.

Munken ved Munkholmbroen starter arrangementet kl. 18.00 og der er fra 18.30 koncert med Nikolai og Piloterne. Kommunalbestyrelsesmedlem Kurt Næsted holder talen, inden bålet tændes.

I Holbæk by fejres Sankt Hans med stort arrangement i Strandparken. Her vil der være aktiviteter for børnene, bålet tændes kl. 21.00 og borgmesteren holder båltalen. Efterfølgende er der koncert med bl.a. Helle Nerup Band. Aftenen sluttes af med fyrværkeri.

Kender du til flere Sankt Hans-arrangementer i Holbæk kommune? – så må du meget gerne tilføje dem i kommentarfeltet herunder.

Leave a Reply