26. april 2024

Arkivfoto: <a href="https://pixabay.com/users/Tabble/">Tabble</a> / Pixabay

Til januar næste år skal Holbæk Kommune være vært, når landsmesterskabet i badminton for ungdomsspillere løber af stablen.

Arkivfoto: Tabble / Pixabay

Til januar næste år skal Holbæk Kommune være vært, når landsmesterskabet i badminton for ungdomsspillere løber af stablen.

Badminton Danmark, Holbæk Badminton Klub og Holbæk Kommune har indgået og underskrevet en samarbejdsaftale om afholdelse af Victor LM.

-Jeg er meget begejstret for, at vi skal være værter for Landsmesterskaberne i Badminton 27.-29. januar 2023. Det bliver spændende at opleve de mange dygtige ungdomsspillere fra hele landet i vores kommune. Og så er jeg glad for, at Holbæk Sportsby og hallerne i vores lokalområder tilsammen kan løfte en sådan begivenhed. Det er netop muligt i fællesskabets ånd, fortæller Ole Hansen (S), formand for Udvalget for Kultur og Fritid.

Holbæk Badminton, Jernløse Badmintonklub og Holbæk Sportsby har drøftet forskellige muligheder og behov, ligesom hallerne i kommunen har været en del af dialogen omkring muligheden for afvikling af et så stort sportsarrangement.

-Det her er et samarbejde mellem flere parter og arrangementet er rigtig vigtigt for sammenhængskraften mellem land og by i vores kommune. Det bliver en badmintonfest til glæde for alle i kommunen, og derfor kaster vi også en masse arbejde ind i det. Det er en stor opgave, men det bliver helt fantastisk, siger Ole Colberg, der er formand for Holbæk Badmintonklub.

Bjarne Næslev, formand for Jernløse Badmintonklub er helt enig:

-Det er jo et kæmpestort arrangement, hvor en masse mennesker kan opleve rigtig god badminton. Så jeg håber meget, at der vil komme rigtig mange ud i hallerne og være med til at skabe den helt rette stemning.

Forventningen er, at cirka 1000 spillere skal spille mere end 2.500 kampe på 80 baner på tværs af kommunen.