23. april 2024

Foto: Rolf Larsen.

Det ser ud til, at vores område er sluppet nogenlunde helskindet igennem stormen Malik uden voldsomme ødelæggelser.

Det ser ud til, at vores område er sluppet nogenlunde helskindet igennem stormen Malik uden voldsomme ødelæggelser.

Der var tale om voldsomme kræfter, da Malik gik hen over Danmark. DMI’s målestation på Holbæk Flyveplads målte den kraftigste middelvind målt til 19,0 m/s kl. 01.30 og det kraftigste vindstød blev målt til 29,8 m/s en halv time tidligere. Svarende til henholdsvis hård kuling og stærk storm.

Væltede havemøbler og skraldespande, væltede og ødelagte skilte, knækkede grene og enkelte væltede træer ser ud til at være de ødelæggelser, som blæsten har afstedkommet – inden vandet trængte sig på.

Således rev et metalskilt sig løs på et kundevognsskur på p-pladsen ved Bauhaus og en rundt omkring lå skraldespande og containere, som var væltet i blæsten.

På Havnevej i Holbæk fik vinden godt fat i plastikindækningen på et stillads, men ret hurtigt blev plastikken fjernet, så vinden ikke længere havde noget at hive fat i. Ved samme byggeplads blev dele af et hegn ud til vejen også lagt ned af vinden, og selvom det blev rejst nåede det at lægge sig ned en gang til, før det blev stående.

En flagstang foran Dansk Revision på Havnevej lagde sig ned i vinden.

Der måtte også rykkes ud i løbet af natten for at fjerne nedfaldne grene og væltede træer.

Video: Michael Johannessen.