23. juni 2024

Foto: Rolf Larsen.

Lørdag var både beredskab og borgere i fuld gang med at forberede stormen Maliks komme.
Video: Michael Johannessen.

Lørdag var både beredskab og borgere i fuld gang med at forberede stormen Maliks komme.

På Havnen i Holbæk lagde Vestsjællands Brandvæsens frivillige og Beredskabsstyrelsen mobile diger – såkaldte watertubes – ved Værftscaféen og ved Kystlivscentret (de gamle Stark-haller) på Holbæk Ny Havn. Desuden er der lagt watertubes ved Jensens Bøfhus på Holbæk Gl. Havn.

Mange husejere langs fjordkysten har også været i gang med at forberede Maliks ankomst. Mange har hentet sandsække på et af de tre depoter. Da Holbaekonline.dk lørdag eftermiddag ved 15-tiden var forbi det ene af depoterne hos Drift og Vedligehold på Parallelvej i Holbæk var mange i gang med at skovle sand i sække. Op mod 1.500 sandsække var allerede blevet fyldt og kørt væk.

Et af de steder hvor mange af sandsækkene blev kørt til var Strandmøllevej, hvor de blev lagt til rette ved huse, døre og indkørsler for at forhindre oversvømmelse i forbindelse med den forhøjede vandstand, som blæsevejret forventes at skabe.