29. maj 2023

Foto: Morten Sundgaard - Skadestedsfotograf.dk

Vestsjællands Brandvæsen og Falck A/S har indgået en ny kontrakt omkring brandslukning for fire brandstationer - tre af dem ligger i Holbæk Kommune.
Foto: Morten Sundgaard – Skadestedsfotograf.dk

Vestsjællands Brandvæsen og Falck A/S har indgået en ny kontrakt omkring brandslukning for fire brandstationer – tre af dem ligger i Holbæk Kommune.

De fire brandstationer er Holbæk, Mørkøv, Tuse Næs i Holbæk Kommune og Snertinge i Kalundborg Kommune.

Der er tale om en kortvarig aftale på et år med mulighed for forlængelse yderligere et år.

-Vi er glade for vores samarbejde med Falck, og vi ser derfor frem til et forsat godt og konstruktivt samarbejde. Det hidtidige samarbejde har været præget af en løsningsorienteret tilgang, som vi i Vestsjællands Brandvæsen sætter stor pris på. Jeg ser det gode samarbejdet som en styrke, da vi i fællesskab kan drage nytte af hinandens kompetencer til gavn for borgerne og virksomheder i Odsherred, Kalundborg og Holbæk kommuner, siger beredskabsdirektøren i Vestsjællands Brandvæsen, Lars Karlsen.

Også brandchef i Falck A/S, Bendt Trustrup, er glade for den nye aftale:

-I Falck sætter vi stor pris på den tillid, som Vestsjællands Brandvæsen viser os i forbindelse med indgåelsen af en ny 1-årig brandkontrakt. Vi glæder os til at fortsætte det tætte daglige samarbejde, som den indeværende kontraktperiode især har været kendetegnet ved, og som uden tvivl er med til at levere det bedst mulige beredskab til borgerne.

Kontrakten giver mulighed for en forlængelse på yderligere et år. Falck fortsætter med at stille med mandskab samt bygninger med udgangspunkt i Falcks nuværende fire brandstationer i Vestsjællands Brandvæsens område. Vestsjællands Brandvæsen stiller fortsat selv med blandt andet køretøjer, branddragter, samt vagtcentralbetjening.

-Vi ser frem til at fortsætte med at indtænke og samarbejde om innovative tiltag i den kommende kontraktperiode. Det vil medvirke til, at beredskabet i fremtiden fortsat kan leve op til de krav, som stilles til et effektivt beredskab, og bidrage til at sikre en arbejdsplads, hvor vores mange dygtige dedikerede deltidsbrandfolk har lyst til at være ansat, siger Bendt Trustrup.

Fakta: Om Vestsjællands Brandvæsen

Vestsjællands Brandvæsen er et fælleskommunalt §60-selskab, som består af en sammenslutning af redningsberedskaberne i Odsherred, Holbæk og Kalundborg kommuner.

I alt består Vestsjællands Brandvæsen af 11 brandstationer, 3 ø-beredskaber og 3 frivilligenheder fordelt i de tre kommuner. Ud af de 11 brandstationer er 4 af dem drevet i samarbejde med Falck

Leave a Reply