23. juni 2024

Foto: Michael Johannessen.

Det var håndværkeres brug af en gasbrænder, som fredag var årsag til, at der gik ild i en lagerbygning i det tidligere Superfos-kompleks på Skimmedevej i Vipperød.

Brandvæsnet og politiet blev klokken 19.02 alarmeret om branden og rykkede ud til stedet, hvor ilden allerede havde godt fat i bygningen ved ankomsten. 3-4 meter høje flammer stod over taget.

Brandslukningsarbejdet varede frem til midt på natten og der var indkaldt mandskab fra flere brandstationer og brandvæsner for at assistere med slukningsarbejdet.

Uheldige håndværkere

Tilstede ved branden var nogle håndværkere, som havde udført elarbejde på bygningen og i den forbindelse havde skulle krympe noget plastbelægning på en ledning. Til det var der brugt en bunsenbrænder og den åbne ild herfra havde ved et uheld fået fat i noget brændbart materiale, som håndværkerne ikke selv kunne få slukke branden i, inden ilden bredte sig til andre dele af lagerbygningen.

Politiet skal nu efterprøve håndværkernes forklaring om brandårsagen, før politiet tager stilling til eventuel yderligere brandundersøgelse og eventuelt ansvar i forhold til uforsigtighed med brugen af bunsenbrænderen.

Læs også: Voldsom brand i industribygning.

Video: Michael Johannessen.