4. marts 2024

Politiet ønsker hjælp til at identificere denne mand. (Overvågningsfoto).

En 41-årig mand, som i forvejen var sigtet i en sag om mishandling af en hest fra august i år, er nu også blevet sigtet i en lignende sag fra september 2020, hvor hesten efterfølgende måtte aflives.
En mand forload Holbæk Rideskole efter mishandling af en hest i september 2020. (Overvågningsfoto).


En 41-årig mand, som i forvejen var sigtet i en sag om mishandling af en hest fra august i år, er nu også blevet sigtet i en lignende sag fra september 2020, hvor hesten efterfølgende måtte aflives.

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi er der kriminaltekniske spor, som giver giver grundlag for den nye sigtelse mod manden.

Hest måtte aflives

Den 41-årig blev anholdt 31. august og sigtet for uforsvarlig behandling af en hest på Holbæk Rideskole natten til den 24. august. Overvågning fra rideskolen viste, at en mand i løbet af natten uberettiget havde opholdt sig i hestestalden, hvor han havde behandlet en hest uforsvarligt.

Politiet foretog herefter en målrettet efterforskning mod den 41-årige med fokus på de sikrede, kriminaltekniske spor for at afklare om han også kunne mistænkes en sag fra september 2020, hvor en hest blev mishandlet og efterfølgende måtte aflives.

Efterforskningen har nu givet politiet grundlag for at sigte ham i sagen fra september sidste år.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at man efter den nye sigtelse mod den 41-årige, sammen med anklagemyndigheden har foretaget en nøje juridisk vurdering af bestemmelserne i retsplejeloven om varetægtsfængsling sammenholdt med de konkrete omstændigheder i de to sager, og der vurderes på den baggrund ikke at være grundlag for fremstilling af den 41-årige i et grundlovsforhør med påstand om varetægtsfængsling.

Sagerne vil nu blive forelagt for Det Veterinære Sundhedsråd for at få en sagkyndig vurdering af, hvordan grovheden i behandlingen af hestene i de to sager bør vurderes.

Anklagemyndigheden vil herefter tage stilling til, hvordan det strafferetlige i sagerne om overtrædelse af dyrevelfærdslovgivningen forventes afgjort.

Overvågningsvideo fra sagen i september 2020, som den 41-årige nu også er sigtet for.