16. juli 2024

. Foto: Jesper von Staffeldt.

Fra i dag af er der mange steder hvor man ikke mere behøver at have mundbind på -bl.a. i busser og tog, med mindre man står op. Men hvordan er det lige på Orøfærgen?

Foto: Jesper von Staffeldt.

Fra i dag af er der mange steder hvor man ikke mere behøver at have mundbind på -bl.a. i busser og tog, med mindre man står op. Men hvordan er det lige på Orøfærgen?

For mange mennesker har det været generende, at have mundbind på, og en del mennesker synes det kan være svært at trække vejret igennem dem , samt mange som bærer briller føler de let dukker, når man har maske på. Derfor er de fleste nok glade for, ta de nu kan smide mundbindende, næsten alle steder. Det gælder f.eks. i supermarkeder og i den offentlige transport.

Mens der nok ikke er mange som har misset de nye regler for mundbind i busser og tog, som siger man skal bære mundbind hvis man står op eller går til og fra sit sæde., så er der måske nogen, som kan være i tvivl om hvad der gælder, når det kommer til færgen mellem Holbæk og Orø.

Ifølge overfartsleder Lars Wolgang og den sidste bekendtgørelse om Covid 19 masker fra 10. juni, at man kun skal bære masker, når man færdes indendørs hen til toiletter og i passagerkabiner når man står op, men ikke når man sidder ned, og man behøver heller ikke at have maske på når man er udendørs på færgen.

Men før du smider mundbind og skærm ud så husk at hvis du skal til vagtlæge, vente på at komme til på skadestuen, testes for corona m.v, så anbefaler Sundhedsstyrelsen fortsat, at man har mundbind på. Og så er der vel heller nogen som kan udelukke, at vi får en 3 . corona-bølge

Du kan læse mere om seneste regler og anbefalinger for brug af mundbind og visir her: https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/emner/mundbind-og-visir

3 thoughts on “Mundbind på Orøfærgen

 1. Hold nu op Jesper – bare fordi dine briller “dukker” (dugger) – så er det ikke korrekt, hvad du refererer i denne artikel. I offentlig transport skal man stadigvæk bruge enten mundbind eller visir – undtagen, når man sidder på en plads. Du og andre kan orientere jer her i dette link fra Ministeriet, som jeg også har nævnt for dig på telefonen.

  https://www.trm.dk/nyheder/2021/restriktioner-i-den-kollektive-trafik-lempes/

  Deri nævnes specifikt også færger. Kan kun anbefale at læse teksten – og ikke læse løsrevne ord, og så håbe, at der står dét, som man selv håber at finde i teksten.

 2. Det er helt korrekt, at man skal læse hele teksten. Men Hannes link fører hen til en pressemeddelelse. Danmark ledes jo ikke via pressemeddelelser, men gennem love og bekendtgørelser.
  Den relevante bekendtgørelse kan ses via linket nedenfor. Læg mærke til §2, hvoraf det fremgår, at udendørsarealer på færger er undtaget fra krav om mundbind eller visir. Men står man op i indendørs passagerområder, så er det på med mundbind eller visir.
  Dette gælder frem til 1. september.

  https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2021/1248

 3. Hvor overraskende og forfriskende dejligt med god og informativ info til de daglige brugere af færgen  Lars W. Hansen.

  Jeg er helt sikker på, at du udmærket er klar over dette – men for god ordens skyld skal det bemærkes, at ”pressemeddelelsen” ikke var en vilkårlig journalistisk gang snik-snak, men en fuldt officiel Nyhed på Transportministeriets hjemmeside, ligesom BEK også er udfærdiget i samme Ministerium.

  Derfor er det en lettelse og glæde at konstatere, at du nu – og forhåbentlig fremover – med din viden og indsigt giver brugerne en god og fyldestgørende baggrundsviden, når vigtige beslutninger og ændringer omkring vor færgedrift træffes ?

  Tak for dét – og god arbejdslyst.

Comments are closed.