26. maj 2024

Arkivfoto: Pixabay.

Fra midnat, natten til lørdag, går sygeplejersker ansat i Holbæk Kommune i strejke.

Arkivfoto: Pixabay.

Fra midnat, natten til lørdag, går sygeplejersker ansat i Holbæk Kommune i strejke.

Et flertal af sygeplejerskerne har stemt nej til forligsmandens mæglingsforslag og det betyder, at 10 procent af alle sygeplejersker og radiografer i regioner og kommuner går i strejke fra døgnets begyndelse lørdag d. 19. juni.

Mens Holbæk Sygehus ikke er omfattet af strejken, så er sygeplejersker ansat i Holbæk Kommune.

Formand i Dansk Sygeplejeråd og forhandlingsleder for sygeplejersker og radiografer under OK21, Grete Christensen mener, at der med “nej’et” er sendt et stærkt signal:

-Jeg ser nej’et som et kraftigt og utvetydigt signal til både arbejdsgiverne og Christiansborg om, at sygeplejerskerne har mistet tålmodigheden. Utilfredsheden med lønnen har vokset sig for stor. Samtidig står vi efter halvandet år med Corona et sted, hvor sygeplejersker har løbet ekstra stærkt i en hverdag, der i forvejen var præget af et presset arbejdsmiljø og umenneskelig travlhed. Glasset var fyldt. Nu er det flydt over.

-Sundhedsvæsnet og dermed alle danskere står i en meget alvorlig situation. Mange års udsultning af hele sundhedsvæsnet, som har ført til stigende arbejdspres og øgede krav om fleksibilitet hos medarbejderne, er en stor del af forklaringen på sygeplejerskernes nej. Arbejdsgiverne og politikerne bliver simpelthen nødt til at finde penge til både en bedre løn og nogle bedre arbejdsforhold, hvis de skal få lettet frustrationerne hos deres medarbejdere, siger Grete Christensen.

Der vil være et nødberedskab, som aftales med kommunen.