Nu starter Aprilfestival: Masser af teateroplevelser for børnene

Udsnit af den officielle plakat for Aprilfestival 2020.


Onsdag starter Aprilfestival – teater for små og store, der er verdens største festival for turnerende børneteater.

Over 120 teatre deltager, og der er over 170 forskellige forestillinger at vælge imellem på festivalen.

Oprindeligt var festivalen planlagt til at løbe af stablen i 2020. Så blev den flyttet et år frem i tiden til 2021, og senest udsat fra april til juni. Alt sammen for at styre fri af corona-pandemien.

-Vi er meget begejstrede og lettede over, at det endelig er lykkedes for os at få landet festivalen her i Holbæk i juni. Vi har længe glædet os til at præsentere rigtigt levende teater for både børn og unge samt deres familier, siger festivalleder Henrik Køhler fra Teatercentrum og fortsætter:

-Under corona har vi siddet alt for længe derhjemme hver for sig. Nu er det tid til at samles igen og få fælles oplevelser i teatret – både indendørs og udendørs. Og at der faktisk – på trods af de restriktioner, vi må arbejde med – er hele 17.000 helt gratis billetter at deles om, er jo helt fantastisk. Vi har store forventninger til den kommende festivaluge, og vi glæder os så meget, slutter Henrik Køhler.

Der er stadig billetter

I sidste uge blev der åbnet for billetbestilling, og det er fortsat muligt at bestille billetter. Billetter er gratis og kan bestilles på www.aprilfestival.dk, hvor hele festivalens program og omtaler af forestillingerne også kan findes.

Så der er masser af muligheder for, at børn og unge kan få en teateroplevelse.

-Det er en helt speciel følelse, at især børnene her i kommunen nu endelig kan få lov at opleve Aprilfestivalen. Jeg skal være ærlig og sige, at jeg på et tidspunkt begyndte at blive nervøs for, om det nogensinde ville lykkes. Omvendt, så har vi hele tiden insisteret på, at vi skulle tilpasse festivalen og gøre alt, vi kunne, for at få så meget teater ud til så mange som muligt. Nu står vi endelig her og kan sige: Nu kan I bestille billetter. Det gør mig virkelig glad, siger Ole Hansen, formand for Udvalget for Kultur og Fritid i Holbæk Kommune.

Borgmesteren siger godmorgen med Rødhætte og ulven

En af de første forestillinger, der spiller på festivalen er ”Rødhætte og Ulven” med Teatret Beagle. Før forestillingen onsdag morgen på Absalonskolen vil Holbæks borgmester, Christina Krzyrosiak Hansen sige god morgen og god festival.

Aprilfestival varer til og med den 22. juni.

Leave a Reply