5. december 2023

Arkivfoto: Rolf Larsen

En 72-årig mandlig motorcyklist fra Holbæk blev mandag eftermiddag kørt til sygehuset efter et færdselsuheld på ved afkørslen fra Holbækmotorvejen ved Hornsherredvej.

Uheldet skete kort efter klokekn 15.30, da den 72-årig kom kørende på motorcykel ad Hornsherredvej mod syd, og en bilist – en 69-årig kvinde fra Kirke Såby – kørte fra hellepladsen ved afkørslen fra Holbækmotorvejen ud på Hornsherredvej foran ham.

Den 69-årig kvinde kørte fra Holbækmotorvejen ad afkørslen mod nord, hvor hun skulle svinge til venstre mod syd ad Hornsherredvej. Da hun kørte frem fra hellepladsen mellem de to spor på Hornsherredvej, overså hun motorcyklisten, som ramte hendes bil bagpå. Motorcyklisten forsøgte at undvige, men kunne ikke undgå påkørslen. Han væltede på motorcyklen og slog sig.

Politi og ambulance blev sendt til stedet, og der blev også sendt lægehelikopter til stedet i tilfælde af, at den 72-årige motorcyklist skulle være kommet alvorligt til skade. Der blev dog ikke behov for lægehelikopteren, og den 72-årige blev kørt til tjek på sygehuset i ambulance. Han var sluppet heldigt fra uheldet uden at komme alvorligt til skade. Den 69-årige kvinde var uskadt, men der skete skader på de to køretøjer.

Hornsherredvej blev afspærret mens redningsberedskabet arbejdede på stedet. Omkring kl. 16.15 kunne vejen igen åbnes. Politiet optog rapport om uheldet, og de to parter vil senere høre mere i sagen om vigepligtsuheldet.