56-årig narkopåvirket bilist fængslet: Betjent måtte springe til siden

Arkivfoto: Rolf Larsen

Arkivfoto: Rolf Larsen

En 56-årig mandlig bilist fra Fårevejle St. blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i en sag, hvor en politiassistent måtte springe til side for ikke at blive ramt.

Episoden startede omkring kl. 01.20 natten til lørdag på Holbækmotorvejen mod vest, hvor en patrulje blev opmærksom på en bilist, som kørte hurtigt og slingrende. Bilisten kørte af motorvejen mod Holbæk by, hvorefter politiet standsede bilen. Da en betjent gik hen mod den holdende bil, kørte den pludselig frem og væk fra politiet. Patruljen satte efter den flygtende bilist, og flere patruljer blev sat ind for at standse bilen.

I rundkørslen ved Skagerakvej/Valdemar Sejrsvej fik politiets indsatsleder øje på bilen og fik den standet i rundkørslen.

Da en politiassistent gik hen mod bilen kørte den 56-årige frem mod betjenten, som blev ramt på armen af bilens sidespejl og måtte springe til side for at undgå at blive påkørt.

Bilisten fortsatte herefter videre i høj fart.

På Omfartsvejen blev den flygtende bilist standset af en hundepatrulje, hvorunder der skete sammenstød med patruljebilen.

Ingen personer kom noget til ved sammenstødet og den 56-årige blev anholdt.

Den anholdte var påvirket af narko, så han blev ud over fareforvoldelse mod politiet sigtet for narkokørsel og taget med til en blodprøveudtagelse.

Den 56-årige blev varetægtsfængslet til den. 6. april, men kærede afgørelsen til Landsretten.

Leave a Reply