To mænd sigtet for butikstyverier for tusindvis af kroner

Personalet i Tøjeksperten opdagede to butikstyve. Foto: Google Streetview.


Mandag ved 16.30-tiden rykkede politiet ud til Ahlgade efter en anmeldelse om butikstyveri fra Tøjeksperten.

Ifølge anmeldelsen havde personalet fra Tøjeksperten forsøgt at følge efter to mænd, som man mente netop havde stjålet tøj fra butikken. Men personalet havde tabt dem af syne.

Politiet kørte til Ahlgade og fandt i den nordlige ende af gaden frem til to mænd, som passede på signalementet af de mistænkte. Patruljen anholdt en 22-årig mand fra Nykøbing Sj. og en 26-årig uden fast adresse, som blev sigtet for butikstyveri.

Angreb betjent

Den 26-årige hidsede sig op på betjentene og kaldte dem alverdens ukvemsord og angreb en betjent med skaller, mens han sad i politibilen. Betjenten blev ramt let i hovedet. Han blev tilset på skadestue, men kom ikke til skade ved angrebet.

Den 26-årige blev kørt til politistationen til afhøring, hvor han også blev sigtet for fornærmelig tiltale og vold mod polititjenestemand.

Den 22-årige blev ligeledes kørt til afhøring på stationen i forbindelse med sagen om butikstyveri.

Tyvekoster fra flere butikker

Ved visitation af den 26-årige fandt politiet en bilnøgle og efterfølgende en bil, der holdt på en parkeringsplads på adressen Pølsekrogen i Holbæk. I bilen, som kunne åbnes med nøglen, fandt politiet en større mængde tøj, isenkræmmervarer og madvarer, som viste sig at være tyvekoster fra flere butikker i Holbæk by samme dag. Varerne stammede fra tøjbutikkerne, Sams, Solid, Jack & Jones, Susan G, Bahne og de øvrige varer fra Imerco, Søstrene Grene og Pro Outdoor. Ikke alle varerne er endnu knyttet til et gerningssted, men skal undersøges nærmere.

Den foreløbige anslåede værdi af tyvekosterne er 12.352 kr.

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi var den 26-årige desuden eftersøgt til afsoning i en sag om vold og er også tidligere straffet for berigelseskriminalitet. Han blev tirsdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk med begæring om varetægtsfængsling.

Den 22-årige blev løsladt efter endt afhøring, men er fortsat sigtet for butikstyverierne.

Leave a Reply