Kritik af vicedirektør på Holbæk Sygehus – lod sig vaccinere før frontpersonale

Foto: Region Sjælland.

Region Sjællands Forretningsudvalg kalder det for “meget dårlig dømmekraft”, at bl.a. en vicedirektør på Holbæk Sygehus lod sig vaccinere mod Covid-19 foran frontpersonale.

I alt 8 ud af 14 direktører og vicedirektører på regionens sygehuse lod sig vaccinere mod Covid-19, selvom de ikke er blandt frontpersonalet.

Ifølge TV2 Øst drejer det sig, udover vicedirektøren fra Holbæk, om to vicedirektører fra Nykøbing Falster Sygehus, en vicedirektør på Slagelse Sygehus, og hele ledelsen bestående af en direktør og tre vicedirektører fra Sjællands Universitetshospital i Roskilde og Køge.

Det fører nu til kritik efter Regionsrådet har fået en samlet redegørelse fra regionens direktion samt direktionens vurdering af, at medlemmer af sygehusledelser har ladet sig vaccinere. Derudover har Forretningsudvalget modtaget en udtalelse fra de fire sygehusdirektører på regionens somatiske sygehuse.

I en udtalelse fra Forretningsudvalget i Region Sjælland hedder det bl.a.:

“Forretningsudvalget er enige om, at det var meget dårlig dømmekraft, at de pågældende direktører lod sig vaccinere.”

“Forretningsudvalget tager således skarp afstand fra sygehusdirektørernes ageren i denne sag, der er stærkt kritisabel. Der er brug for, at vi alle kan have fuld tillid til den ledelsesmæssige håndteringen af vaccinationsprogrammet både blandt frontpersonalet samt bredt i befolkningen.”

og “Det konstateres, at direktionen kraftigt har irettesat sygehusenes ledelser i forhold til dette og indskærper, at der fremadrettet skal være fuldt fokus på, at vaccinationsindsatsen følger de målgruppeanvisninger, der er fra Sundhedsstyrelsen.”

Leave a Reply