Politiet holdt vagt ved nyt retsmøde i mørkelagt terrorsag

Opdateret kl. 23.04 med seneste oplysninger og fotos.

Politi på vagt foran retten i Holbæk onsdag eftermiddag. Foto: Morten Sundgaard.


Politiet holdt onsdag igen vagt ved Retten i Holbæk i forbindelse med et retsmøde i den mulige sag om terror fra Holbæk.

I første omgang var der dog ikke tale om politifolk med maskinpistoler, som ellers blev set ved retsbygningerne i Roskilde lørdag og Holbæk søndag. Det fremgår af et billede over denne artikel, taget foran retsbygningen onsdag eftermiddag. Onsdag aften var situationen dog en anden. Her var de letbevæbnede betjente skiftet ud med betjente iført skudsikre veste og bevæbnet med maskinpistoler, som det også kan ses på billeder under artiklen.

Ifølge sn.dk blev en mand og en kvinde, fremstillet i retten onsdag eftermiddag. De to var blandt dem, som i weekenden blev anholdt og fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Roskilde, men de fik i første omgang kun opretholdt deres anholdelsen, mens de fem andre blev varetægtsfængslet frem til 2. marts.

Sn.dk skriver, at der ved retsmødet i dag blev anmodet om såkaldt dobbeltdørlukning med begrundelsen “hensynet til fremmede magter”.

Holbaekonline.dk’s mand på stedet oplyser, at to kolonner af bl.a. politibiler og minibusser forlod retten med ca. fem minutters mellemrum omkring kl. 20.15.

Ifølge Ekstrabladet.dk er i alt 13 personer sigtet i den totalt mørkelagte sag, der førte til flere anholdelser og ransagninger i Holbæk i weekenden

 

Video: Michael Johannessen.

Leave a Reply