Mere end to ugers ventetid på Covid-19-test

Man skal væbne sig med tålmodighed, hvis man vil have foretaget en Covid-19-test i testcentret på Rebslagervej i Holbæk.

Helst skulle man kunne komme til samme dag, men det er altså ikke muligt i Holbæk. Her skal man i stedet væbne sig med tålmodighed, hvis man vil benytte sig af det åbne testtilbud i testcentret på Rebslagervej, hvor man ikke har brug for lægehenvisning. Der er nemlig 17 dages ventetid. Det viser de seneste tal fra Statens Serum Institut, som blev offentliggjort torsdag.

Testtypen ‘Nære kontakter’ har en ventid på 4 dage, ifølge SSI’s opgørelse.

Til sammenligning er ventetiden på en test i Hovedstadsområdetpå 3-4 dage for de åbne tilbud og 2-3 dage for de Nære kontakter.

Ministerie: Testkapacitet udbygges

Sundheds- og Ældreministeriet anerkender, at der – ikke kun i Holbæk – er pres på testcentrene og oplyser onsdag, at man på grund af den voldsomme stigning i antallet af smittede og forventningen om yderligere pres på testkapaciteten, nu udbygger den offentlige testkapacitet på landsplan og supplerer med en hurtigtest.

Ministeriet oplyser, at den offentlige testkapacitet vil blive udbygget markant i dagene op til jul. Regionerne har tilkøbt mere laboratoriekapacitet i det private, og TestCenter Danmark er også ved at se på, hvordan de kan udvide analysekapaciteten ved hjælp af private leverandører. Herudover skal hurtigtest, en såkaldt antigentest, tages mere systematisk i brug som en del af den offentlige coronaindsats.

Falck åbner testcenter i Holbæk

Falck har flere steder åbnet testcenter, hvor man kan komme til uden tidsbestilling og få foretaget en test, og svaret foreligger få minutter efter.

Indtil nu, har Falck ikke haft et testcenter i Holbæk, men det blev i dag lavet. Man har nemlig i samarbejde med Holbæk Kommune fundet et egnet sted: Stadionhallen på Borgmestergårdsvej i Holbæk.

Falcks testcenter åbner på mandag, og det koster 299 kroner, at få foretaget en test.

Denne artikel er publiceret den 11. december 2020 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply