Officielt: Dansk del af Tour de France udskudt til 2022

Tour de France

Tour de France 1. etape, 2019. Foto: bDom – artiste – www.bdom.info (CC BY 2.0)

Det er nu officielt, at de tre danske etaper af Tour De France køres i 2022. Oprindeligt var planen, at de skulle køres næste år, men coronasituationen har har rykket rundt på EM i fodbold, der bl.a. spilles i København, og OL, hvilket også har haft indflydelse på situationen omkring Tour de France.

Derfor har Grand Départ Copenhagen Denmark I/S forhandlet med den franske løbsorganisation A.S.O om en løsning, hvor den danske tourstart udskydes til 2022.

– Jeg er glad for, at det er lykkedes at sikre en dansk tourstart i 2022. Vi er mange, der har glædet os til at få Tour de France til Danmark næste år, og nu må vi desværre vente lidt længere. Til gengæld kan danskerne se frem til et endnu større brag af en gul folkefest i 2022, når tourstarten ikke bliver klemt af EM og OL, og vi forhåbentlig har fået coronaen på større afstand. Jeg vil gerne takke alle parter, ikke mindst erhvervsministeren og A.S.O. og Christian Prudhomme for at være med til at finde en fælles, god løsning, siger bestyrelsesformand for Grand Départ Copenhagen Denmark og overborgmester i København, Frank Jensen (S).

Forventer ingen ændringer
Udskydelsen betyder, at Tour de France køres i Danmark 1. – 3. juli 2022.

-Tourstart i sommeren 2022 er den bedste løsning under disse særlige omstændigheder. Under etaperne kommer vi til at vise Danmark frem på smukkeste vis for hele verden og får samtidig skabt den helt rigtige synlighed for dansk erhvervsliv og turisme. Det bliver en kæmpe dansk begivenhed i 2022, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S).

De danske tour-arrangører forventer ikke ændringer for de tre danske etaper. Der er fuld opbakning til udskydelsen fra de fem danske mål-og startbyer. Nu skal det nationale toursekretariat have en dialog med de otte gennemkørselskommuner -heriblandt Holbæk – om de ændrede datoer.

Fra Munkholmbroen til Audebo
Hvis ikke der kommer ændringer i ruten i forhold til den oprindeligt planlagte, så vil cykelløbets 2. etape gå gennem vores kommune fra Munkholmbroen i øst, hvor rytterne kører ind ad Munkholmvej og Dragerup, gennem Holbæk by, fortsætter ud ad Kalundborgvej, op ad Nykøbingvej forbi Mårsø og Hagested, inden de forlader kommunegrænsen ved Audebo.

Læs også: Nu er det offiecielt: Tour De France kører gennem Holbæk (04.02.2020) og Sandsynligvis ingen Tour de France i Holbæk næste år (24.07.2020)

Denne artikel er publiceret den 3. august 2020 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply