14. april 2024
Tour de France

Tour de France 1. etape, 2019. Foto: bDom - artiste - www.bdom.info <a href="https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en">(CC BY 2.0)</a>

Tour de France
Tour de France 1. etape, 2019. Foto: bDom – artiste – www.bdom.info (CC BY 2.0)

Når den 108. udgave af verdens største cykelløb skal køres til næste år, kommer ruten til at gå gennem Holbæk Kommune. Det blev i dag officielt, da ruten blev offentliggjort på et pressemøde i Vejle.

Cykelløbets 2. etabe vil blive kørt lørdag d. 3. juli 2021 og turen gennem vores kommune vil starte ved Munkholmbroen i øst, hvor rytterne kører ind ad Munkholmvej og Dragerup, gennem Holbæk by, fortsætter ud ad Kalundborgvej, op ad Nykøbingvej forbi Mårsø og Hagested, inden de forlader kommunegrænsen ved Audebo. Dermed bliver der rig mulighed for at se rytterne på deres tur. Og der er lagt op til en unik oplevelse.

Borgmester Christina Krzurosiak Hansen glæder sig over, at det verdensberømte cykelløb kommer til Holbæk:

– Det er en stor begivenhed for vores kommune, når én af verdens største sportsbegivenheder lægger vejen forbi. Det skal vi få det bedste ud af ved at vise Holbæk Kommune og Danmark frem på den bedste måde. Og så bliver det bare en kæmpe oplevelse for både store og små. Det er noget helt specielt at se ens sportsidoler i levende live i stedet for i fjernsynet, fortæller Christina Krzyrosiak Hansen.

Cykelfesten hvor alle kan bidrage
Holbæk Kommune vil arbejde på at bygge et fællesskab op, der kan samle kommunens borgere om den store cykelbegivenhed, så fællesskabet, engagementet og den lokale stolthed også består, når Tour-feltet er kørt ud af kommunen.

Forud for og under løbet skal folkefesten være synlig på gadeplan langs ruten. Den skal give den særlige stemning, at verdens største cykelløb kommer gennem kommunen.

– Vi kan ikke fra kommunens side skabe en gul cykelfest alene. Her har vi brug for idéer og frivillige. Planen er at skabe en folkefest, der går langt udover selve cykelløbets endagsbegivenhed, og til det får vi brug for hjælp og kreative idéer fra borgere, foreninger, lokalområder og virksomheder,” fortæller Christina Krzyrosiak Hansen, der opfordrer alle interesserede til at holde øje med Holbæk Kommunes hjemmeside; www.holbaek.dk/tdf.

Planlagte idéworkshops og brug for frivillige
I løbet af foråret vil der blive afholdt en række idéworkshops, og alle interesserede er mere end velkomne, hvis man har en god idé til fx en fælles aktivitet eller et projekt, der kan fungere som opvarmning til 2. etape af Tour de France i 2021. Intet er færdigplanlagt eller færdigudviklet, så alle idéer kan kastes på bordet. Samtidig kan man møde op, hvis man drømmer om at være frivillig.

Ruten for 2. etape, der bl.a. bringer Tour de France gennem Holbæk Kommune.