Efter færdselsuheld: Alkometertest af lastbilchauffør viste promille højere end tilladt

Foto: Politi.dk

En lastbil chauffør, der fredag eftermiddag kort efter klokken 14 var involveret i et færdselsuheld havde en alkoholpromille over det tilladte ifølge alkometer.

Vi har tidligere skrevet om uheldet, der skete, da en personbil ført af en 52-årig mand fra Slagelse og en lastbil, ført af en 55-årig mand fra Mørkøv, stødte sammen i krydset Slagelsevej og Holmstrupvej ved Bromølle ved Jyderup.

Ved påkørslen blev personbilen skubbet af vejen og fortsatte ned i grøften, hvor den ramte et vejskilt. I bilen sad den 52-årige fører og hans kone og de blev begge kørt til tjek på sygehuset, hvor det, ifølge politiet, konstateredes, at de ikke var kommet til skade.

Lastbilens fører var heller ikke kommet noget til ved uheldet.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at begge førere rutinemæssigt blev testet med alkometeret, hvor det viste sig at lastbilchaufføren havde en promille lidt over det tilladte. Han blev derfor anholdt for at få udtaget en blodprøve, som mere præcist kan vise om han var påvirket over det tilladte under kørslen.

Politiet optog rapport i sagen, som skal klarlægge omstændighederne omkring uheldet, herunder om det var lastbilen, som kom over i den modkørendes vejbane i forbindelse med sammenstødet.

Læs også: Lastbil og personbil i sammenstød

Leave a Reply