Moske-planer behandles i aften

Mega Bowl, Moske, Kulturcenter

Det til denne bygning på Mellemvang, at Tyrkisk Islamisk Kultur- og Undervisningscenter for Børn og Unge ønsker at flytte hen. Foto: Morten Sundgaard.

I aften skal Kommunalbestyrelsen behandle planerne om flytning af moskeen på Smithsvej til Mellemvang.

Som det nok ikke er gået nogen forbi, så ønsker Tyrkisk Islamisk Kultur- og Undervisningscenter, at flytte fra de nuværende lokaler på Smithsvej til den større bygning på Mellemvang 5, hvor der nu er bowlingcenter.

Sagen blev behandlet i starten af måneden i Udvalget for Klima og Miljø. Her stemte et flertal imod planerne.

I sidste uge var sagen så oppe i Økonomiudvalget, hvor tre stemte for (Konservative, Socialistisk Folkeparti og Lokallisten for Hele Holbæk Kommune). Imod stemte 3 (Socialdemokratiet, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti). Emrah Tuncer (B) deltog ikke i behandlingen af punktet, da han valgte at erklære sig inhabil med henvisning til, at hans bror er formand for foreningen bag moskeen.

Michael Suhr (C) udøvede standsningsret, hvilket betyder at sagen skal behandles og afgøres i Kommunalbestyrelsen.

Ønsker kuppel på taget
I planerne er der fra foreningen bag, ønske om en kuppel på taget og store vinduer, så det fremgår, hvad bygningen bl.a. skal bruges til. Desuden er det tanken, at indrette bygningen med to bedrum, et for mænd og et for kvinder, samt lokaler til undervisning m.m.

Leave a Reply