Borgmesteren siger “nej” til moske-planer

I aften skal ønsket om at flytte moskeen på Smithsvej til Mellemvang behandles i kommunalbestyrelsen. Men allerede inden, har borgmester Christina Krzyrosiak Hansen meldt ud, at hun stemmer “nej” til planerne.

Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (A). Foto: Laila Versemann

Udmeldinge kommer i et opslag på hendes officielle Facebook-side. Her skriver hun, at sagen handler om, hvorvidt placeringen på Mellemvang – tæt på Vangkvarteret, er den rigtige placering. Om det skriver hun:

“Jeg har gjort mig virkelig mange overvejelser, men når jeg mærker efter i maven er jeg ikke i tvivl om, at svaret på det spørgsmål er nej.”

og hun fortsætter:

“Som sagt handler det for mig ikke om, hvorvidt der skal være en moske eller ej. Det handler i stedet om omfanget af de kulturaktiviteter, som følger med og hvilken betydning det vil få for integrationen.

Vi bruger i øjeblikket rigtig mange kræfter på at sikre, at Vangkvarteret bliver et mere blandet boligområdet. Det er der desværre en grund til.

Selvom jeg kan sige mange gode ting om Vangkvarteret, vil jeg heller ikke være naiv og påstå, at der slet ikke findes problemer i området. For det gør der. Er det foreningens ansvar? Nej, naturligvis ikke, men som borgmester skal jeg derfor også have placeringen grundigt med i mine overvejelser.”

Christina Krzyrosiak Hansen skriver, at det går “i den rigtige retning” i Vangkvarteret, og “Den udvikling må vi ikke sætte over styr! Men jeg er nervøs for, at et islamisk kulturcenter så tæt på Vangkvarteret kan være med til at forstærke nogle af de negative tendenser i området. Det er netop derfor, jeg synes placeringen er det afgørende i den her debat.”

Og så vil hun gerne have en dialog med Tyrkisk Islamisk Kultur- og Undervisningscenter om hvordan pladsproblemerne kan løses “uden at vi går på kompromis med integrationen”.

Læs hele borgmesterens indlæg på Facebook.

Denne artikel er publiceret den 17. juni 2020 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

  • L.G. Jeppesen

    Moske til at bede i ja og det har de – men en større med et Kulturcenter og skole integrere ikke ligefrem muslimske børn og unge – tværtimod vil det fastholde dem i den tyrkisk kultur.
    Hvis det er 2 gange om året de har plads mangel kan de jo fortsætte med at leje sig ind som har gjort før.
    Vi har religionsfrihed men det er jo ikke det samme som religionslighed.

Leave a Reply