DMI advarer: Risiko for vindstød af stormstyrke

Billede af <a href="https://pixabay.com/da/users/Engin_Akyurt-3656355/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=4820885">Engin_Akyurt</a> fra <a href="https://pixabay.com/da/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=4820885">Pixabay</a>

Billede af Engin_Akyurt fra Pixabay

Der er god grund til at fjerne løse genstande i haven og sikre at andre ikke kan flyve rundt, for der er varslet kraftigt blæsevejr søndag.

DMI har udsendt et varsel om risiko for vindstød af stormstyrke for Holbæk Kommune. Varslet, der gælder for søndag kl. 16.00 til mandag kl. 01.00 siger, at der er risiko for stormende kuling på 20-23 m/s fra sydvest, med vindstød af stormstyrke 25-29 m/s.

Ifølge DMI kan vindstød af stormstyrke medføre, at tagsten blæser ned, store grene knækker og træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger.

Årsagen til den kraftige vind er, ifølge DMI, et kraftigt nordøstgående stormlavtryk, på omkring 950 hPa, der søndag eftermiddag tager en bane fra Skotland mod nordøst til Mellemskandinavien.

Vinden vil begynde at blæse op i løbet af natten og søndag morgen. Udover blæsevejr, så byder vejrudsigten også på regn fra søndag eftermiddag.

Også i de efterfølgende dage bliver blæsende.

Du kan selv følge vejrsituationen på www.dmi.dk.

Denne artikel er publiceret den 8. februar 2020 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply