Det kan du lave i vinterferien

Skolernes vinterferie er i gang, men hvad skal man dog finde på. Vi giver her en oversigt over arrangementer for de “ferieramte” børn.

Søndag d. 9. februar
Søndag d. 9. februar slår Holbæk Museum dørene op til årets første åbningsdag med en særlig søndag, hvor der bydes velkommen til et mylder af aktiviteter for alle aldre.

Arbejderboligen i Klosterstræde 8 er bemandet, og du kan høre fortællinger og smage Rich’s kaffe. Du kan også prøve at lave sparemarcipan som under krigen, hvor det var småt med mange råvarer.

Museets egen danefæ-ekspert, Kirsten Christensen, kommer og viser detektorfund sammen med museumsinspektør Lene Hadsbjerg og to detektorførere, som har fundet nogle af tingene.

Se mere på Holbæk Museum Vestsjællands hjemmeside.

Mandag d. 10. februar
På Holbæk Bibliotek i Nygade er der trylleshow. Det er Lars U, som tryller. Forestillingen starter kl. 11.30 og der er gratis adgang.

Tirsdag d. 11. februar
I Rotationen i Havnegade underholder Sherif Haps & Guffe børnene. Sherif Haps, der er sherif i “Lovløse Lille”, er er børneentertainer af et særligt format, og når han optræder, kan publikum opleve både sang, musik, bugtaleri, trylleri og ballonsjov i et alsidigt show. Med sig har han sin tro følgesvend Gribben Guffe, der hele tiden driller. Forestillingen starter kl. 11.00. Billetter kan købes på www.sidesporet.dk

I Jyderup Hallen er der tirsdag Sjov i vinterferien hvor der er masser af forskellige aktiviteter som gymnastik, floorball, oppustelig fodboldbane, Nerf skydebane, hoppeborge, ansigtsmaling og meget andet. Der vil være salg af slik og sodavand, popcorn og slushice samt saftevand. Der er åbent fra kl. 10.00 – 15.00 og arrangementet er gratis. Børn under 10 år skal være ifølge med en voksen.

Onsdag d. 12. februar
Sidesporet har arrangeret Børnekræmmermarked i Rotationen i Havnegade. Det er ikke længere muligt, at få stadeplads, men så kan man jo altid se om der skulle være noget til salg, som man har brug for. Børnekræmmermarkedet åbner kl. 11.00 og der er gratis adgang.

Onsdag er der dukketeaterværksted på Holbæk Bibliotek i Nygade. Bibliotekets kreative medarbejder, Sussanne, har samlet materialer og har masser af ideer til, hvordan man kan lave sit eget dukketeater. Arrangementet starter klokken 14 og varer til kl. 16 og det er gratis at være med.

Torsdag d. 13. februar
Hos Holbæk Museum har man indrettet våbenskjoldværksted, så man kan male sit eget våbenskjold. Motiverne på et våbenskjold fortæller om den person, der ejer det. Et våbenmærke er et personligt logo, som er udformet efter nogle helt enkle og let forståelige regler.

Museets formidler hjælper med at vælge farver og motiver og guider til, hvordan man kan gøre våbenmærket meget personligt. Våbenmærket males på et skjold af træ og det færdige skjold kan man tage med hjem. Der er gratis entré for børn under 18 år denne dag, der skal betales materialepris, som er 50 kroner.

Se mere om våbenskjoldværkstedet her.

I Rotationen kan man se dukketeatret Prop og Berta om den lille tykke mand Prop samt hans talende ko Berta, og deres mange spændende oplevelser i skoven sammen med tyttebøvserne. Forestillingen starter kl. 11.00. Billetterne er desværre udsolgt.

Lørdag d. 15. februar
På Torvet i Ahlgade kan børn fra syv år og opefter lave deres helt eget isskulptur. Hver deltager får handsker, stemmejern og en isblok – og så er det bare, at slippe fantasien løs.

Det foregår fra klokken 10.00-14.00

Der vil også være et bord med særlige værktøjer, hvis man har mindre søskende med (min. 5 år), som gerne vil prøve.

Alle børn under 10 år skal være sammen med en voksen.

Masser af film i biografen
De to biografer i vores område, Kulturbiografen Frysehuset og Mørkøv Kino byder begge indenfor, hvis vejret ikke er til at være ude i. I Kulturbiografen Frysehuset kan man bl.a. se filmene Paw Patrol: Ready, Race, Rescue med dansk tale, Spioner på Missioner, Ellevilde Ella med dansk tale, Frost 2 med dansk tale, Drømmebyggerne, Dronningens Corgy, The Voyage of Doctor Dolittle med dansk tale og for de større; Star Wars IX: The Rise of Skywalker, Klovn 3: The Final, Bad Boys 3: Bad boys for Life, De Forbanede år og Birds of Prey: And the Fantabulous Emanicipation of One Harley Quinn. Tider og aldersgrænser kan ses på www.kulturbiografen.dk.

I Mørkøv Kino kan man i løbet af ugen se Frost 2 – med dansk tale, Ellevilde Ella – med dansk tale. Se mere om spilletider på www.www.morkovkino.dk

Ta’ en dukkert i Sportsbyens Svømmecenter
Der er åbent i Sportsbyens svømmecenter i Uge 7. Du kan se mere om åbningstider og særlige begivenheder her. Husk, at sportsbyens regler siger, at børn under ti år skal være i følgeskab med en badende voksen.

Kender du til andre arrangementer for børnene i Vinterferien? – så fortæl os gerne om dem på info@holbaekonline.dk eller ved at tilføje dem i kommentarfeltet under artiklen.

Leave a Reply