Vangkvarteret er stadig en hård ghetto

Arkivfoto: Michael Johannessen.

I dag udkom Transport- og Boligministeriets årlige ghetto-liste og af den fremgår det, at Vang-kvarteret fortsat betegnes som en ghetto.

Området er igen i år på listen over “hårde ghettoområder” sammen med områder som Tingbjerg og Mjølnerparken i København, Motalavej i Korsør, Ringparken i Slagelse, Vollsmose i Odense og Gellerupparken i Aarhus.

De tal, som ministeriet har lagt til grund for er bl.a. at der af de 1.414 beboere er 41.7% uden for arbejdsmarkedet (i 2017-18), 56,2% er pr. 1. januar indvandrere eller efterkommere af indvandrere. 1,38% er dømt efter straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer, og 67,4% af beboerne har kun grundskole som uddannelse.

For at komme på listen over “hårde ghettoområder” skal et område have været på ghettolisten i fem år og det har Vangkvarteret. Lige siden den daværende regering indførte listerne med ghettoer tilbage i 2010 har Vangkvarteret stået på listerne.

Leave a Reply