27. september 2023
Arkivfoto: Rolf Larsen.

Arkivfoto: Rolf Larsen.

En blot 14 år gammel dreng blev lørdag morgen tilbageholdt af politiet, mistænkt for biltyveri og hærværk på Orø.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at man kl. 08.36 fik en henvendelse fra sognefogeden på Orø, som var blevet kontaktet af flere borgere på øen, fordi man dels ville anmelde en bil stjålet og hasarderet kørsel i den formentlig stjålne bil af en person, som normalt ikke kørte bilen på den måde. Ud fra de modtagne oplysninger havde sognefogeden en mistanke om, at den stjålne bil kunne være på vej med færgen til Holbæk.

Politiet kørte til Holbæk Havn hvor man kontrollerede passagerer og køretøjer om bord på færgen, da den kom i havn. Her fik politiet kontakt til en 14-årig dreng fra Holbæk, som ud fra anmeldelser man i mellemtiden havde fået fra Orø, kunne mistænkes for at have stjålet en bil, som han havde kørt i til færgen.

Drengen blev tilbageholdt, men da han var under den kriminelle lavlader kunne han ikke anholdes eller sigtes for noget strafbart forhold.

Den 14-åriges værge og de sociale myndigheder blev kontaktet, så de kunne overvære afhøringen af den 14-årige, hvor han blev afhørt om kørsel uden førerret i en personbil, der var stjålet på Orø.

Den 14-årige kunne ifølge oplysninger til politiet også mistænkes for hærværk dels mod en bil, dels mod et hus og et drivhus.

Efter afhøringen hos politiet blev den 14-årige overgivet til sin værge, medens politiet forsøger at få et samlet overblik over de forhold, som den 14-årige kan mistænkes at have en rolle i.

Senere på dagen tog politiet til Orø, hvor den stjålne bil blev fundet efterladt på havnen. I bilen fandt politiet noget værktøj, som var fjernet fra en af de adresser på Orø, hvor den 14-årige er mistænkt for at have begået hærværk.

Politiet forsøger nu også at få samlet eventuelle erstatningskrav sammen, inden den 14-årige samt hans værge vil høre nærmere fra politiet.