16. juni 2024

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Det eneste rigtige for Venstre

Store dele af Venstres bagland anbefaler et `Clean Sheet` , hvilket på godt dansk betyder at tavlen vaskes ren. Det er også det eneste rigtige, hvis Venstre igen skal være et parti der diskuterer politik og ikke personer.

At tavlen skal vaskes helt ren, er en uundgåelig konsekvens af det der skete i kælderen for 5 år siden. Hvad Lars Løkke og Kristian Jensen aftalte dengang en nu ligegyldigt. Alt for megen personfnidder har fyldt alt for meget. Det er ikke bare på Christiansborg at Venstre er delt i 2 fraktioner. Det er det også ude i partiforeningerne og blandt medlemmerne.

Sådan har det været siden den skæbnesvangre nat i kælderen under Odense Congress Center og det er måske den største udfordring. En snak mellem Venstrefolk munder tit og ofte ud i spørgsmålet. – Er du til Lars eller Kristian?

Politiske venner og fjender skal også gerne høre om man peger på den ene eller den anden. Det er ødelæggende at partiet er blevet delt på den måde. Der er masser af gode og dygtige Venstrefolk der kan indgå i en ny ledelse. Men det er vigtigt at dem der tager over ikke er fedtet ind i den verserende personstrid som er så fremherskende på Christiansborg.

Hvis mit parti Venstre – som jeg nu har været medlem af i 50 år – igen skal fremstå som det ledende oppositionsparti og et troværdigt alternativ til den nuværende regering er en ny ledelse en nødvendighed.

Bjarne Kongsted
Havrevænget 23
4520 Svinninge