Ny app skal give oplevelser af historien lang Istidsruten

En ny app skal gøre Istidsruten interessant for især børn og unge. PRfoto: Istidsruten.


En ny app skal gøre det interessant for børn og unge, at bevæge sig langs den 250 km cykelrute, der har fået navnet “Istidsruten”, hvoraf en stor del ligger i Nordvestsjælland.

Med den nye app i hånden kan man opleve historien om istidens landskab og høre om de mennesker, der har boet her.

Som det første sted langs Istidsruten er Sagnlandet Lejre nu blevet udgivet i app’en “Tidslommen”. Med appen kan man derfor gå på opdagelse i Sagnlandet og møde både stenalderjægere, 1700-tallets bønder og en af Sagnlandets formidlere, der fortæller om istiden og om netop det sted, hvor man står. I appen får man samtidigt tips og ideer til, hvordan man kan få endnu mere ud af sit besøg i Sagnlandet.

Over de næste år tilføjes en lang række oplevelser i appen i forbindelse med Istidsruten. Herunder spil, guidede ture og film. Hvornår der tilføjes noget fra Holbæk-området er der ikke nogen meldinger om her i første omgang. Tidslommen er udviklet af Museum Vestsjælland som en fælles formidlingsløsning og rummer oplevelser rundt omkring på Sjælland, både langs Istidsruten og andre steder.

Tidslommen er designet til, at man får det fulde udbytte, når man besøgerne stederne i virkeligheden og bruger sin telefon dér. Appen er gratis og man kan selv vælge, hvilke steder man besøger først. Tidslommen kan allerede nu hentes i Google Play og App Store.

Ny logo
App’en er ikke den eneste nyhed fra Istidsruten. Ruten har nemlig også fået et logo, som meget passende består af en mamut og ordet “Istidsruten”. Logoet er udviklet af det århusianske brandingbureau, Creative Zoo.

Leave a Reply