3. maj 2024
Foto: Rolf Larsen

Foto: Rolf Larsen

Foto: Rolf Larsen
Foto: Rolf Larsen
Nu er der et nyt motionstilbud på vej for mænd, der har eller har haft prostatakræft. FC Prostata er et tilbud, hvor der skal være plads til alle, både den aldrende Messi og den absolutte nybegynder.

Tirsdag d. 23. april er der informationsmøde i Svinningehallen. Det sker kl. 16.30 og det er ikke nødvendigt at tilmelde sig inden.

Det er Holbæk Kommune og Kalundborg Kommune, som er gået sammen om initiativet.

– Vi har valgt at samarbejde om dette tilbud, fordi vi ved, at mændene er derude, og vi vil gerne finde ud af, hvor stor interessen og behovet er for dette særlige tilbud. Derfor har DBU hjulpet med i første omgang at finde en klub, som ligger nogenlunde midt imellem de to kommuner, fortæller sundhedskonsulent Jytte Larsen fra Kalundborg Kommune.

Forskningen viser, at mændenes fysik bliver styrket i form motionsfodbold, og det kan modvirke bivirkninger fra cancerbehandlingen, fx overvægt og diabetes. Dertil kommer en styrket livskvalitet for mændene, som de finder fx i fællesskabet med de øvrige holdspillere.

– Der har længe været efterspurgt et tilbud specifikt til mændene. Her er der en oplagt mulighed for at lave noget aktivt, samtidig med man møder andre i samme situation, som man kan dele sine erfaringer med, siger sundhedskoordinator Kristine Rousing fra Holbæk Kommune.

Det bliver Svinninge IF som kommer til at stå for FC Prostata Nordvestsjælland, det vil koste hver deltager 150 kroner årligt.