2. maj 2024

Arkivfoto: <a href="https://pixabay.com/users/clangs/">clangs</a> / Pixabay

Arkivfoto: clangs / Pixabay

Fredag formiddag kort før klokken 10.30 ringede en opmærksom 55-årig mandlig Jyderup-borger til politiet og anmeldte noget, han fandt mistænkeligt.

Han havde fået en henvendelse fra en for ham ukendt mand, der ville sælge ”billige jakkesæt”. Den opmærksomme borger havde i medierne læst om en sådan mand, der muligvis sælger kopier af mærketøj, og derfor ønskede han at anmelde den besynderlige henvendelse, han fik ved apoteket.

Kort før klokken 15 anmeldte en 47-årig mand fra Hørve en lignende episode, som var fundet sted på parkeringspladsen ved Jem & Fix i i Holbæk Megacenter. Her var han blevet kontaktet af en jakkesæts-sælger, som ville have anmelderen til at komme over til hans bil og se nærmere på nogle varer.

Det glæder politiet, at borgerne er opmærksomme på sådan nogle sælgere, og at borgerne kontakter politiet, når de ser noget mistænkeligt.

Manden med jakkesættene beskrives som: Mand, sydeuropæisk af udseende, 50-55 år, ca. 170 cm høj, almindelig af bygning med kort sort hår og brun hudfarve. Manden talte engelsk og var iført blå skjorte, sorte bukser og fine, sorte skindsko. Han var kørende i en grå personbil.

Politiet: Vær skeptisk
Politiet vil opfordre borgerne til at være særdeles skeptiske over for at indgå aftaler om køb af varer fra en person, der tilfældigt faldbyder diverse tøjvarer eller øvrige effekter. Som forbruger er mulighederne for reklamation som regel ikke til stede, idet sælgeren ikke har et fast forretningssted, hvor reklamation kan ske. Politiet oplyser også, at Næringsloven kan være overtrådt for sælgerens vedkommendem, hvilket kan straffes med bøde.