Alfrida kom på visit: Væltede træer, flyvende byggematerialer og forhøjet vandstand

Brandvæsnet måtte rykke ud, da stormen Alfrida væltede hegnet rundt om byggepladsen “Holbæk Havneby”. Foto: Morten Sundgaard – Skadestedsfotograf.dk

Stormen Alfrida gik nytårsdag henover Danmark og satte også sine spor i vores område.

Onsdag eftermiddag havde vandet trukket sig tilbage i forhold til nattens vandstand. Foto: Rolf Larsen


Stormen pressede store vandmasser ned i de indre danske farvande – også i Isefjorden, og derfor besluttedes det, at udlægge Watertubes på Holbæk Havn for at beskytte bl.a. Værftscaféen og galeasen Anna Møller. Arbejdet gik igang sidst på eftermiddagen og da beredskabet ved midnatstid var færdige med at udlægge watertubes var vandstanden på 109 cm over Dansk Vertikal Reference (DVR). Vandstanden toppede ved 6-tiden i morges med 143 cm over DVR.

Siden har vandet trukket sig tilbage og i skrivende stund, kl. 17.00 tirsdag eftermiddag er vandstanden på 94 cm over DVR.

Den forhøjede vandstand har ikke givet problemer for færgesejladsen til og fra Orø – hverken for Østre Færge, der dog har sejlet uden fartplan, eller for Orø-Holbæk Overfarten, som har kunnet holde fartplanen. Som vi skrev tidligere i dag, så var der vand på Orø Havn, som følge af den forhøjede vandstand.

Da Holbaekonline.dk i eftermiddag var en tur på havnen i Holbæk, var det tydeligt, at vandet havde trukket sig i forhold til i nat. Der var dog fortsat meget vand i havnebassinet.

Foto: Morten Sundgaard – Skadestedsfotograf.dk


Væltede træer og flyvende flamingoplader
Det kraftige blæsevejr var årsag til andet end forhøjet vandstand. Et par gange blev brandvæsnet kaldt ud til området omkring byggepladsen til Holbæk Havneby hvor flamingoplader og afdækning blæste ud på vejen, ligesom et hegn var væltet i vinden. I det hele taget havde vinden godt fat i byggeriet.

Ved halvfem-tiden i morges måtte brandvæsnet tage sig af tagplader, som fløj af en ejendom i Markskellet i Holbæk.

På Amtsvejen ved Jyderup var et stort grantræ bukket under for den kraftige vind, det samme var et træ på Ringstedvej ved Mørkøv. Der var også godt sus i vinden mellem boligblokkene i Ladegårdsparken i Holbæk, hvor et stort fyrtræ væltede. Også på Eriksholmsvej og ved Holbæk Marina, var der træer, som væltede på grund af blæsten.

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi er ingen mennesker kommer noget til som følge af Alfridas “visit”.

Se billeder og video: Beredskabet i aktion mod stigende vandmasser

This slideshow requires JavaScript.

Denne artikel er publiceret den 2. januar 2019 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply