20. maj 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen

Arkivfoto: Rolf Larsen

Ender det med, at det lykkes Holbæk Kommune at få forbudt Bandidos at opholde sig i ejendommen på Østerstræde, er der ikke noget til hinder for, at klubben kan slå sig ned et andet sted i byen, det bekræfter kommunens egen chefjurist overfor Holbaekonline.dk.

Søndag oplyste Holbæk Kommune, at man har indledt en lovpligtig høring om et såkaldt “samlingsforbud”, der ifølge kommunen er første skridt mod at få Bandidos tilholdssted på Østerstræde lukket. Det sker med “Bandepakke III” i hånden, der giver kommunerne mulighed for at indføre samlingsforbud.

Bandidos medlemmer fra ind- og udland – her Frederiksværk – var i 2015 til fest i klubhuset i Østerstræde. Foto: Rolf Larsen.

Pressemeddelelsen fra kommunen bar overskriften “En tryg by uden rocker-klubhus” – men det kan vise sig, at blive overordentligt svært for kommunen at levere.

For selvom de skulle blive forbudt at opholde sig i den nuværende ejendom, så er der ikke noget til hinder for, at Bandidos åbner et klubhus på en anden adresse. Det bekræfter chefjurist hos Holbæk Kommune, Kirsten Kemp, der i en e-mail til Holbækonline.dk skriver, at “et eventuelt forbud kun gælder den bestemte ejendom” (i dette tilfælde Østerstræde 4 -red.).

Dermed vil kommunen skulle starte forfra – og kunne begrunde, hvorfor der skal forbydes ophold på den nye adresse. Det kan blive til kattens leg med musen mellem Bandidos MC og Holbæk Kommune.

Læs også: Kommunen vil forbyde Bandidos at opholde sig i klubhuset og Politiet bekræfter: Brandbomber kastet mod Bandidos-klubhus