Speedbådsulykke: Fører var spirituspåvirket og båden måske stjålet

Her reddes de tre mænd fra speedbåden i land. Foto Michael Johannessen.


Som vi skrev i går, blev en større redningsaktion sat i gang for at redde tre personer i fjorden ud for Kisserup, da deres speedbåd kæntrede. Nu viser det sig, at der muligvis var tale om spiritussejlads, og at båden måske var stjålet.

Klokken 18.20 blev der slået alarm om, at en speedbåd var kæntret ud for Grønhøjsvænge, Kisserup, og tre personer var formentlig faldet i vandet.

En redningsaktion blev sat i gang og der blev tilkaldt en rednignsbåd og helikopter. Efter ca. 25 minutter var de tre mænd reddet op af vandet i god behold. Det blev bragt i land, og ingen af dem havde brug for lægehjælp.

Der var tale om en 22-årig mand fra Gislinge, en 29-årig mand uden fast bopæl og en 30-årig mand fra Holbæk.

Foto Michael Johannessen.


Fører var spirituspåvirket
Det var den 22-årige som havde styret speedbåden, og ifølge politiet blev de formentlig ramt af en forkert sø, som resulterede i, at speedbåden kæntrede og de tre mænd røg i vandet.

Den 22-årige havde ikke noget speedbådscertifikat og da han var påvirket af spiritus er der mistankte om, om spiritussejlads i speedbåden. Han blev derfor anholdt og fik udtaget en blodprøve, som nu skal undersøges nærmere for alkohol.

Undersøger om båden var stjålet
Speedbåden blev bragt flot og efterfølgende slæbt til en havn på Orø. Ved den efterfølgende undersøgelse af speedbåden viste det sig, at tændingen var brudt op.

Politiet havde her til morgen ikke fået klarlagt ejerskabet af båden endnu, og man skal derfor finde ud af, om de tre mænd kan mistænkes for at have stjålet speedbåden fra et p.t. ukendt sted.

Derfor kan både den 22-årige og nok også de to øvrige mænd forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af ulykken.

Læs også: Større rednignsaktion på fjorden

Denne artikel er publiceret den 8. august 2018 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply