Læserbrev: Kampen om Viften’s eksistens fortsætter i 2018

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev.

Kampen om Viften’s eksistens fortsætter i 2018.

Under orienteringspunktet på udvalget “Beskæftigelse og uddannelse” dagsorden kan man se, at der på mødet d. 26 april kommer en beslutnings sag på dagordenen.

Historien kort er, at “Kultur og fritids” udvalget i 2017 opsagde aftalen med Viften, og dennes tilskud på 400000 kr årligt. Udvalget “Beskæftigelse og uddannelse” fik så Viften under deres vinger, MEN fandt kun 200000 i årligt tilskud. Så fra 1.1.2019 mangler Viften altså halvdelen af deres normale tilskud. Finder udvalget ikke det manglende tilskud vil fremtiden se sort ud for Vipperøds mest populære børne og ungdomstilbud! Umiddelbart forlyder det at udvalget “Beskæftigelse og uddannelse” ikke vil finde flere midler, da opgaven(aften klub delen) som Viften udgøres kan klares fra central hold i Holbæk. Efter skole tilbuddet som minder om SFO’en for de ældre børn, hører normalt under udvalget “Børn og skole”, herfra forlyder det at børnene i Viften bare kan benytte SFO’ens tilbud efter skole, det tiltrods for at Viften siden 1994 har været Vipperøddernes foretrukne sted. Begge udvalg vasker deres hænder og peger fint på hinanden. Begge udvalg er styret at henholdsvis socialdemokratiet og lokallisten, for hvem begge gik på valg med store ønsker om decentralisering og lokalområdernes udvikling og IKKE afvikling mere centralisering. Jeg håber og kæmper for Viftens fremtid. Vipperød har brug for Viften!

Med venlig hilsen

Morten Bjørn Nielsen
Medlemd af Kommunalbestyrelsen i Holbæk Kommune for Venstre

Denne artikel er publiceret den 21. marts 2018 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply