8. juni 2023

Arkivfoto: Michael Johannessen.

Arkivfoto: Michael Johannessen.
En politimand måtte springe i sikkerhed, da en spritbilist forsøgte at stikke af fra politiet på Lindevej i Holbæk.

Epsioden fandt sted kort før midnat fredag aften, da en af politiet civile patruljer var på Lindevej. En bil kom kørende i modsat retning og politiet signalerede til bilisten med udrykningsignaler, at man ville have vedkommende til at standse. Da den ene politimand gik ud af den civile politibil for at henvende sig til føreren af den bilen, gassede denne voldsomt op og pressede sig forbi politibilen, så politimanden lige akkurat nåede at springe i sikkerhed inde i bilen.

Den flygtende bil kørte hen ad Vestergade, hvor bilen blev smidt.

Det lykkedes politiet at få fat i føreren, der var en 22-årig mand fra Ugerløse.

Det viste sig, at den 22-årige var påvirket af spiritus og i forvejen var blevet frakendt retten til at føre bil. Så han blev sigtet for de to lovovertrædelser. Dertil kom så en sigtelse for forsøg på overtrædelse af straffelovens § 119 – populært kaldet paragraffen om ‘vold mod tjenestemand i funktion’ for at forsøge at køre en politimand ned.

Efter aftale med anklagemyndigheden blev den 22-årig løsladt efter afhøring, men han vil på et senere tidspunkt blive indkaldt til retten, når sagerne mod ham skal afgøres.

Leave a Reply