Enhedslisten om budgetaftalen: Første skridt i en ny retning

Enhedslistens Karen Thestrup er glad for budgetaftalen. Arkivfoto: Jesper von Staffeldt.


I går indgik et flertal af partier i byrådet en budgetaftale for 2018-2021. Blandt dem var Enhedslisten, som er glade for den nye aftale.

Det har været et klart ønske for enhedslisten, at der skulle bruges så mange kr som overhovedet tilladt, til at rette op på de massive besparelser vores velfærdsområder har været udsat for.
Og det har været et klart ønske for enhedslisten, at det skulle være de svageste der skulle slippe billigst.
, skriver partiet i en pressemeddelelse, hvor man også glæder sig over, at flertallet blev enige om at hæve skatten og genindføre både dækningsafgiften og byggesagsgebyer.

Partiet glæder sig også over, at man er enige om at ‘fjerne de værste besparelser inden for det specialiserede børneområde – og at vores daginstitutioner får et markant løft’, samt at ‘det er lykkedes at få fjernet en del af de mange forringelser der lå på voksen og ældreområdet’.

Man er dog kede af, at aftalen også betyder, at der ikke fremover vil være skolepædagoger bundet til mellemtrinnet.

Partiet glæder sig over at man nu skal til at lave en arbejdstidsaftale med lærerne, ligesom man glæder sig over, at skoleeleverne i Holbæk By skole fremover kan rejse gratis med færgen til Orø og endagsturister til øen kan tage cyklen gratis med færgen. Man håber, at det vil give en stigning i antallet af endagsbesøgende.

Ingen aftale om forbud mod Round up
Med aftalen kan der nu oprettes et Udsatteråd, hvilket glæder Enhedslisten. Til gengæld er man kede af, at det ikke var muligt at opnå enighed om en forbud mod sprøjtegiften Round up her og nu. ‘Men vi ser det dog som et væsentligt skridt at der nu er en fælles erkendelse af betydningen dette har for vores drikkevand, og at vi skal arbejde henimod en udfasning af sprøjtegifte på vores kommunale arealer’, skriver Enhedslisten i sin pressemeddelse.

Frøste skridt i ny retning – men problemerne er ikke løst
I pressemeddelsen står der også: ‘Enhedslisten ser den indgåede aftale som det første trin i en ny retning. – Vi opfatter ikke kommunens økonomiske problemer som løst. De fejldisponeringer som et flertal i byrådet har haft vedtaget, vil det fortsat tage år at rette op på.

Men vi ser aftalen som et skridt i den rigtige retning. Og vi håber det ikke kun er fordi det i år er valgår, at det har været muligt at skaffe flertal for dette.’

Denne artikel er publiceret den 26. september 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply